کد پیگیری خود را وارد نمایید

کد وارد شده معتبر نمی باشد

ورود / ثبت نام
language
013-44508681

چشمه های باداب سورت

جاده کیاسر ،سه راه تلمادره،روستای اروست

چشمه های باداب سورت واقع در استان مازندران،جنوب شهرستان ساری،بخش چهاردانگه، دهستان پشت کوه،حد فاصل روستاهای اروست و مال خواست قرار دارد. این چشمه ها از شمال به ارتفاعات و تپه های پوشیده از جنگلهایی با درختان سوزنی برگ می رسد از جنوب مشرف به دره های پایین دست و از شرق در مجاورت ارتفاعات پوشیده از گیاهان بوته ای و درختچه ها است غرب آنرا نیز روستای اروست احاطه کرده است . باداب به معنی آب گازدار و سورت به معنی شدت اثر است. چشمه های باداب سورت در سال 1387 به عنوان دومین اثر طبیعی ملی ایران ثبت شد در سال 1387 کوه دماوند،چشمه های باداب سورت و سرو ابرکوه به عنوان سه اثر طبیعی به وسیله سازمان میراث فرهنگی ثبت شدند . چشمه های باداب سورت بعد از چشمه پامو کاله ترکیه به عنوان دومین چشمه آب شور جهان ثبت جهانی شده است. چشمه های باداب سورت شامل دو چشمه با آب های کاملاً متفاوت از لحاظ رنگ،بو،مزه و حجم آب است،چشمه پر آب دارای آب بسیار شور و دارای استخری با قطر حدود 15 متر و عمق زیاد استکه عمدتاً در تابستان برای آب تنی استفاده می شود و برای درمان دردهای کمر و پا،امراض پوستی،رماتیسم و مخصوصاً سردرد میگرن سودمند است. همچنین این چشمه به علت شور بودن در فصل زمستان یخ نمی زند چشمه دوم که در بالادست و شمال غربی این چشمه قرار دارد ترش مزه و دارای آبی به رنگ قرمز و نارنجی است در اطراف چشمه کمی رسوب آهن نشسته است جریان آبهای رسوبی و معدنی این چشمه ها طی سالها در شیب پایین دست کوهستانی خود صد ها طبقه و ده ها حوضچه بسیار زیبا به رنگ های نارنجی،زرد و قرمز در اندازه های مختلف پدید آورده است این طبقه ها و حوضچه ها در واقع جاذبه اصلی و ویژگی منحصر به فرد چشمه های باداب سورت است زیبایی این طبقات و محل ویژه قرارگیری چشمه در دامنه کوهستان و چشم اندازهای اطراف به ویژه در غروب تحسین برانگیز است این چشمه ها در ارتفاع 1840 متری واقع شده اند و در ایران بی نظیر هستند و تا جایی که می دانیم در کشورهای ترکیه،آمریکا و نیوزلند چشمه هایی شبیهه باداب سورت وجود دارد.

اطلاعات بیشتر

پارک جنگلی شهید زارع

سه کیلومتری ساری جاده ساری بهشهر

پارک جنگلي شهيد زارع ساری در سه كيلومتری شرق رودخانه تجن و شرق شهرستان ساري و در فاصله يك كيلومتري جنوب جاده ساري – بهشهر و جنب بيمارستان سوانح و سوختگي زارع ساری قرار دارد و به علت مجاورت با تپه‌های جنگلی کم ارتفاع در دامنه البرز، بسیار زیبا و چشمگیر است برای استفاده گردشگران نیز دارای امکاناتی برای ماندن کوتاه مدت می‌باشد به ویژه بهترین مکان برای کسانی است که می‌خواهند به صورت رایگان شب اقامت داشته باشند. مساحت پارك 70 هكتار بوده و داراي تيپ درختي بلوط ـ انجيلي مي باشد كه در سال 1344 جهت جلوگيري از انهدام جنگل و بازسازي و احياء آن با گونه هاي كاج تهران و زربين جنگلكاری گرديده است.

اطلاعات بیشتر

موزه و عمارت کلبادی

میدان ساعت،خیابان انقلاب

عمارت كلبادي مكانی زيبا و قديمي در مركز شهر ساري و در مجاورت خیابان انقلاب در محله آب انبار نو است و مدتی نیز به عنوان اداره کل ميراث فرهنگي مورد بهره‌برداري قرار گرفته و اکنون با افتتاح و بازگشايي موزه جلوه ای دیدنی یافته است. قدمت عمارت كلبادي حدوداً يه 200 سال قبل باز مي‌‌گردد. ويژگي هاي اجزاي معماري آن نظير اتاق‌‌ها، حجره‌ها، شاه‌ نشين، حمام اصطبل، حياط و هنر بكار‌رفته بر روي پنجره‌ها و ارسي‌ها و تزئين آنها با شيشه رنگي در نوع خود بي‌نظير است. عمارت بدستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و بنام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد. امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به فرزند وی منوچهرخان بخشید. منوچهرخان کلبادی که بعدها از ملاکین منطقه و زمانی نیز نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود در سال ۱۳۶۲ دار فانی را وداع گفت و این بنا در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. سبک معماری این ساختمان از تکایای دوره ی قاجاری برگرفته شده و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاه نشین و اتاقهای دو طرفه است. شاه نشین طبقه دوم از زیباترین اتاقهای این عمارت است و جای جای آن یادآمد شیوه های هنرهای تزئینی دوره قاجاری است.مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن بصورت شیروانی و سفال پوش می باشد.

اطلاعات بیشتر

پارک جنگلی فین

چالوس،کیلومتر 6 جاده چالوس_تهران

پارک جنگلی فین یا پارک جنگلی چالوس در قسمت جنوب شهر چالوس و در 6 کیلومتری محور اصلی جاده چالوس ـ کرج بعد از پلیس راه چالوس واقع شده است که بیش از سه دهه مورد استفاده گردشگران شمالی و یا گردشگرانی که از این محور قصد عزیمت به استان های شمال غربی و شمال شرقی (مشهد) دارند، می باشد. این پارک از نظر فیزیوگرافی و توپوگرافی جزئی از آبخیز رودخانه چالوس و یک عرصه جنگلی در حاشیه رودخانه چالوس می باشد. رودخانه چالوس که از کنار آن می گذرد ویژگی خاص و جالبی به آن می بخشد. در این پارک، اردوگاهی احداث شده است که کلبه و کومه هایی برای اقامت مسافران دارد. پارک جنگلی چالوس دارای امکانات مختلفی چون آلاچیق، کلبه، مکان مناسب جهت نصب چادر، رستوران، مغازه های مختلف و سایر امکانات نظیر میز، نیمکت و جایگاه بازی بچه ها نیز می باشد. پارک جنگلی چالوس را به این دلیل پارک جنگلی فین می نامند که در حوزه قدیمی جنگل فین قرار دارد که دهکده کوچکی در سال های پیش در جوار آن قرار داشت پل طلاجو در همین نقطه بر روی رودخانه چالوس قرار داشت این پل سنگی تا سال 1320 نیز باقی بود و یکی از مکان های تفریحی به خصوص در ایام نوروز، خصوصا روز سیزدهم نوروز به شمار می رفت.

اطلاعات بیشتر

پارک جنگلی نمک آبرود

چالوس،نمک آبرود

پارک جنگلی نمک آبرود بيش از ۲۰۰ هکتار مساحت دارد و مانند ساير پارک‌ هاى جنگلى، درختان خودرو و انبوهى را در خود جاى داده است. گونه‌هاى مختلف گياهان شمشاد، توسکا، ملچ و افرا از جمله اين درختان هستند که عمر درخشان شمشاد آن بيش از ۷۰۰ سال برآورد گرديده است. پارک نمک‌ آبرود با طبيعت بکر و وحشى، ضمن حفظ سيستم‌ هاى اکولوژيکى به عنوان يکى از پارک‌ هاى جنگلى زيباى جهان محسوب مى‌شود. در حال حاضر از اين پارک مسافران و اهالى شهرهاى مجاور بهره‌مند مى‌ شوند. پارک جنگلی نمک آبرود که با جنگل های زیبا و قدیمی خود چشم اندازی زیبا و منحصر به فردی را ایجاد نموده که در اکثر ماه های سال دارای هوایی مطبوع و خنک می باشد اکثر شب های آن دارای مه بوده که به خودی خود یک فضای رویایی برای مسافران و مهمانان استراحتگاه بالای کوه نمک آبرود را جلوه گر می سازد.

اطلاعات بیشتر

تله کابین نمک آبرود

چالوس،نمک آبرود

یکی از بخش های مهم توریستی نمک آبرود تله کابین نمک آبرود است. این تله کابین که در جنوب شرقی شهرک نمک آبرود واقع شده است. امکان صعود به بالای قله زیبای مدوبن را فراهم می‌کند. قله کوه مدوبن، با داشتن امکانات پذیرایی مسافرین و همچنین اختلاف دمای حدود ۱۰ درجه سانتیگراد نسبت به پای کوه در ماه های گرم سال فضای دلنشین و خاطره انگیزی را برای گردشگران خواهد داشت. تله کابین نمک آبرود خط یک : تله کابین نمک آبرود دارای ۴۲ کابین ۴ نفره می باشد که با سرعت ۳ متر بر ثانیه مسیر ۲۱۰۰ متری را کمتر از ۱۲ دقیقه طی می کند. ارتفاع دکل تله کابین بین ۴ الی ۴۹ متر متغیر است. متوسط جابجایی مسافرین در طول سال با توجه به موقعیت جغرافیایی و اقلیمی منطقه و همچنین ایام تعطیل سال متفاوت بوده بطوری که در ایام غیر تعطیل بین ۷۰۰ الی ۱۰۰۰ (نفر در روز) و در ایام تعطیل بین ۲۵۰۰ الی ۳۵۰۰ (نفر در روز) متغیر است. ساعات کار تله کابین نمک آبرود : شروع کار تله کابین نمک آبرود با توجه به حجم مسافران از ساعت ۸ الی ۲۳ ادامه می یابد که در قبال فروش بلیط و محاسبه تقریبی هر ساعت ۳۰۰ نفر، امکان اتمام بلیط در روزهای تعطیل سال به لحاط حجم زیاد مسافران تا قبل از ظهر وجود دارد. ویژگی های تله کابین نمک آبرود در نوع خود در بین شرکت های دیگر داخلی و خارجی به لحاظ نگهداری و سرویس دهی موجود مورد توجه قرار گرفته است بطوری که امنیت مسافران در اولویت کار قرار داده است. خط تله کابین جهت امنیت بیشتر هر روز بازبینی شده و کلیه تعمیرات و یا تعویض قطعات بصورت روزانه و یا سالانه (تعویض چرخ های دکل، لاستیک های دکل، بلبرینگ ها و … ) انجام می شود. لازم به ذکر است که تا کنون هیچگونه حادثه ای در تله کابین اتفاق نیفتاده است و در صورت قطع برق، یک دستگاه ژنراتور و یک موتور برق اضطراری عملیات تخلیه خط را انجام می دهد. کلیه سیستم ها بطور اتوماتیک نواقص و اشکالات سیستم را ردیابی و آن را به اطلاع کارشناس مربوطه می رسانند و از این رو تله کابین دارای امنیت کامل است. اگر هنگام انتقال مسافر قرقره کابین از روی کابل خارج شود توسط سیستم بطور خودکار کابین می ایستد و هشدار به متصدی سیستم داده خواهد شد. تله کابین نمک آبرود خط دو : طول این خط 1700 متـر و سـرعت دستـگاه 6 متر در ثانیه گردشگران را به قله بکر و دست نخورده دیوحمام منتقل می کند. قله دیوحمام با غارهای طبیعی در ارتفـاع 700 متـراز سطـح دریا و با چشم اندازی بی نظیر عـلاوه بر برخـورداری از امکانات رفاهی و بهـداشتی مناسب، محیطـی دل انگیز و به یادمـاندنی را بـرای گردشـگران فراهم می آورد. این خط با 35 دستگاه کابین فایبرگلاس 6 نفره توانایی حمل روزانه 8000 گردشگر را داراست.

اطلاعات بیشتر

کلاردشت

چالوس،کلاردشت

کِلاردَشت ناحیه‌ای در استان مازندران و از توابع شهرستان چالوس است. ۱۷۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد. مرکز کلاردشت حسن‌کیف است. کلاردشت دشتی بر فراز کوه‌ها است. وسعت این منطقه در حدود ۱۵۰۹ کیلومتر مربع است. این ناحیه از جنوب به قلهٔ تخت سلیمان تا حدود گردنهٔ کندوان و از شمال به دریای خزر و شهر عباس آباد، از شرق به چالوس، نوشهر و کجور و از غرب به قزوین و الموت محدود است. تاریخچه و آب و هوا کلاردشت : از آثاری که در ناحیهٔ کلاردشت و تپه‌های اطراف آن کشف شده معلوم می‌شود که قسمتی از این منطقه در ادوار باستانی، آباد و دارای ساکنینی بوده‌ است. کلاردشت از حیث آثار باستانی بسیار غنی است و شکار گاه ویژه ناصر الدین شاه قاجار بود. یکی از آثار تاریخی تپه کلار است که به ثبت آثار تاریخی ایران با شماره 489 درآمده است. تپه کلار با ارتفاعی 7 تا 12 متر و مساحت حدودا 50 هکتار را در برمی گیرد که مرکز حکومت های حاکمان کلارستاق بوده است. وجود رشته کوه‌های البرز در کناره‌های دریای خزر موجب متوقف شدن رطوبت در دامنه‌های آن گردیده و سبب بارش باران فراوان در این ناحیه از شمال کشور می‌شود. بخشی از این بارندگی‌ها در ارتفاعات کلاردشت منجر به بارش برف می‌شود و به همین دلیل است که هوای کلاردشت در مقایسه با دیگر مناطق استان مازندران بسیار خنک‌تر و مطبوع‌تر است. هوا در كلاردشت مه نسبتا دايمی دارد و دمای آن در برخي از روزهای سرد زمستان به حدود ۳۰ درجه سانتی‌گراد زير صفر می‌رسد. در شب‌های تابستان نيز گاه مردم به استفاده از لباس گرم نياز دارند. در منطقه کلاردشت ۴۵ قله با ارتفاع بیش از ۴۰۰۰ متر قرار دارد که نمونه کم‌نظیری را بوجود آورده است. علم‌کوه با ارتفاع ۴۸۴۵ متر بلندترین آنهاست. جنگل‌های انبوه و سرسبز، رودخانهٔ سردآبرود، کوه‌های علم کوه و تخت سلیمان در بخش غربی، جنگل‌های عباس آباد در بخش شمالی، جنگل‌های بخش جنوبی، کوههای کم ارتفاع و روستاهای دامنهٔ این کوه‌ها در بخش شرقی، از دیگر مشخصه‌ های این منطقه‌ است. البته لازم به ذکر است که کلاردشت در اخرین رده بندی نقاط خوش اب و هوای جهان رتبه ۴ جهان را از آن خود کرد.

اطلاعات بیشتر

کاخ چای خوران

چالوس،میدان معلم،محوطه کاخ

کاخ چای‌ خوران با شماره ثبت تاریخی 1045 در جنوب میدان معلم چالوس و در منطقه‌ای موسوم به محوطه کاخ واقع شده اداره میراث فرهنگی چالوس در آن قرار دارد. کاخ چای‌ خوران از بناهای دوره پهلوی اول است و بنای آن در محوطه‌ای به مساحت تقریبی ۴۰۰۰ متر مربع در یک طبقه و زیر زمین احداث شده‌ است. کاخ چای‌ خوران دارای دو ورودی اصلی بنا در ضلع غربی و شرقی است و فضاهای داخلی ساختمان مشتمل بر دو بخش اصلی و خدماتی بوده که با راهروی میانی به هم مرتبط می‌شوند. بخش اصلی شامل بالکن ستوندار شمالی و دو تالار مربع شکل در جنوب آن و یک تالار مستطیل شکل در جهت شمالی و جنوبی است که با تزئینات زیبای گچبری آراسته شده‌ است. بخش خدماتی دارای دو اتاق و آبدارخانه و دو ایوان در دو سوی شرقی و غربی است. پوشش بام کاخ چای‌ خوران به صورت شیروانی، تراس آن به شیوه خاصی نرده چینی شده و این کاخ همانطورکه از نامش مشخص است به منظور استراحت موقت و کوتاه مدت بکار می‌رفته‌ است. کاخ چای‌ خوران برخلاف سایر کاخ های این دوره‌، بسیار ساده و بی پیرایه است. مصالح عمده آن از سنگ و آجر تشکیل شده است. ساختمان کاخ بامی دارد که به شیوه خاصی نرده چینی شده است. نفوذ معماری اروپایی در ساختمان کاخ نیز به وضوح مشهود است.

اطلاعات بیشتر

پارک جنگلی صفارود

رامسر،9 کیلومتری جاده جواهرده

بوستان جنگلی صفارود رامسر واقع در 9 کیلومتری جاده جواهرده رامسر، پارک جنگلی است که در میان دره و در کنار رود صفارود و در پایین جاده قرار دارد که پله‌ هایی نیز برای ورود به‌ آن از جاده ساخته شده‌ است و وجود جنگل، رودخانه، آب معدنی، آب و هوای مطبوع به این مکان جلوه خاصی بخشیده است. این مکان به نام آبمعدن نیز معروف است و خانواده های محلی در این محل هر ساله در روز ۱۳ فروردین به دور هم جمع می شوند. جاده هایی که از میان جنگل رد شده اند و بکر بودن این منطقه زیبایی خاصی را برای علاقمندان به طبیعت فراهم آورده است.

اطلاعات بیشتر

تله کابین رامسر

رامسر،5 کیلومتری غرب به سمت رامسر

تله کابین رامسر که در مجتمع رفاهی تفریحی شهر سبز رامسر در 5 کیلومتری غرب رامسر واقع شده است از جاذبه های توریستی رامسر است این تله کابین در فاصله ۱۰ دقیقه از رامسر به سمت چابکسر از مبدا ساحل تا بر فراز کوه ایلمیلی امتداد یافته است و دارای محیطی جذاب می باشد که با توجه به وجود پیست کارتینگ، مراکز خرید، کافی شاپ و مراکز تفریحی، شهربازی، هتل و… محیطی شاد و کامل را رقم زده است. تله کابین رامسر به عنوان بزرگترین تله کابین کشور از کنار ساحل خزر تا ارتفاعات جنگلی با ۴۰ کابین به طول ۲ کیلومتر امتداد دارد و توسط بخش خصوصی ایجاد شده است. تله کابین رامسر با سرعت 3 متر بر ثانیه، مسیر 2000 متری را در مدت 12 دقیقه طی می نماید و تا ارتفاع 700 متری بالا رفته تا سختی صعود از صخره های رفیع البرز را به سفری آسان و دلچسب تبدیل کند. در سایت تلکابین رامسر آمده است : خط تله کابین از ایستگاه اول که در سایت شمالی با امکان جابه جایی چهار هزار نفر در روز به ایستگاه دوم در قله زیبا و همیشه سبز ایلمیلی، با دید کامل از دریا، جنگل و شهرهای زیبا و ساحلی خزر را فراهم کرده است. ما امکان سفری لذت بخش را در طول مسیری با دو هزار متر رفت و دو هزار متر برگشت در ارتفاع 700 متری از سطح دریا به مدت 15 الی 20 دقیقه تدارک دیده ایم تا خاطره ای سبز را به یادگار برایتان رقم زنیم.

اطلاعات بیشتر

قلعه مارکوه

رامسر،سمت شرق کتالم

قلعه مارکوه بر بالای کوه مارکوه در سمت شرق کتالم از توابع شهر رامسر واقع شده است. قلعه مارکوه که یکی از آثار تاریخی استان مازندران می باشد در سال 1379 توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شماره 3484 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. این قلعه یک قلعه استراژیک بوده که از لحاظ نظامی در قرون 3 – 6 و 8 هجری مورد استفاده قرار گرفته است. این قلعه در دوره‌های مختلف اسلامی به عنوان پایگاه نظامی در مقابل تهاجم دشمنان مورد استفاده قرار می‌ گرفته است. همانطور که از نامش بر می آید قلعه مارکوه روی کوه مارکوه قرار دارد و با گذشت چندین قرن هنوز آثاری از آن بر جای مانده است. تاریخ بنای این قلعه به طور دقیق معلوم نیست اما وقایعی که در نیمه اول قرن ششم هجری قمری در آن جا رخ داد حکایت از قدمت تاریخی قلعه دارد و بیانگر آن است که این قلعه پیش از آن تاریخ نیز معمور بوده و مورد استفاده قرار می گرفت، احتمالا تاریخ بنای آن به پیش از اسلام می رسد. مساحت قلعه مارکوه حدود 600 متر مربع است و از این معماری عظیم تنها 4 حصار جانبی و برج‌ های پشتیبان آن باقی مانده است. مصالح به کار رفته در قلعه مارکوه عمدتا سنگ و ساروج و گچ است. وضع داخلی قلعه مارکوه از لحاظ وسعت به نحوی است که گنجایش صد سرباز را دارد و همگی به راحتی می توانند در آن سکنی گزینند. در وسط قلعه چاهی است که بر اساس روایات محلی، روزگاری میان آن و قلعه ای به نام قلعه باغ که در نیاسته رامسر واقع است و فاصله بالنسبه زیادی با مارکوه دارد راه ارتباطی وجود داشت. وجود قطعات سفالین شکسته در داخل قلعه مارکوه حاکی از آن است که آب آشامیدنی قلعه از چشمه های دورد دست تامین می گردید. طول ضلع شرقی آن 70/17 متر و قعر آن 30/2 متر و ارتفاعش 30/6 متر و طول ضلع غربی آن 9 متر تمام است. ضلع شمالی با سنگی که در امتداد آن قرار دارد به دو قسمت تقسیم می شود : قسمت غربی آن 80/14 متر و قسمت شرقی آن که از سر سنگ جدا می گردد 15 متر است (از آستارا تا استارآباد،ج 3،ص 37). نقاره خانه قلعه مارکوه: میزرا حسن خان اعنماد السلطنه که این قلعه را از نزدیک دیده است می نویسد : “در تنکابن کوهی است موسوم به مارکوه و دخمه های متعدد و شب پره های زیادی در این دخمه ها هست که خود را به آدم و چراغ می زنند و مانع از دخول به دخمه ها می باشند. بالای آن کوه، جایی است مشهور به نقاره خانه، هرگاه سنگی بر آن موضع بزنند صدایی مثل طبل حادث می شود و تا نیم فرسخ آن صدا می رود” (مرآه البلدان، ج 1، ص 812). کوه مارکوه یا قله مارکوه علاوه بر این که نام این کوه است نام روستایی نیز می باشد که در دامنه شمالی آن قرار دارد و در حال حاضر داخل محدوده شهر کتالم است و آن را مارکوبن می نامند و جاده آسفالته کتالم به تالارسر از کنار آن می گذرد.

اطلاعات بیشتر

سد میجران

رامسر،سد میجران

سد میجران، سدی خاکی است با هسته قیری در 20 کیلومتری رامسر که بر روی رودخانه نسارود قرار دارد. نسارود که از ازاره جاری می شود. سد میجران رامسر حد واسط بین اربه کله و دالخانی است. سد میجران به واسطه وسعت خود و جنگل های اطرافش، چشم انداز زیبایی را برای گردشگران و طبیعت دوستان خلق کرده است. مشخصات سد میجران نوع سد : سنگريزه اي (سنگي) با هسته بتن آسفالتي طول تاج : 186 متر ارتفاع سد از بستر رودخانه : 5/54 متر ارتفاع از پي : 5/ 58 متر حجم مصالح بدنه سد : 382500 متر مكعب ضخامت سد در پي : حداكثر ۲۲۰ متر عرض تاج : 8 متر حجم ذخيره : 8 ميليون متر مكعب حجم قابل تنظيم : 15 ميليون متر مكعب اهداف : تأمين آب زراعي منطقه به ميزان 1500 هكتار، توسعه و تقويت صنعت توريسم و تأمين آب شرب شهرهاي رامسر، كتالم و سادات شهر به ميزان ۷ ميليون متر مكعب

اطلاعات بیشتر

منطقه گردشگری و ساحلی میرود

بابلسر،2 کیلومتری جاده اصلی بهمنمیر

منطقه نمونه گردشگری 400 هکتاری میرود بهنمیر از توابع بابلسر دو کیلومتر از جاده اصلی بهنمیر فاصله دارد منطقه گردشگری میرود از جمله جاذبه های گردشگری و توریستی زیبا در استان مازندران است که فضای سرسبز و جنگلی همراه با پارک کودک در کنار دریا، زیبایی خاصی به این منطقه بکر داده است. بهنمیر که در شهرستان بابلسر واقع شده‌ است در چهار راهی قرار دارد که از یک سو به بابلسر، از سویی به بابل، از سویی به کیاکلا و قائمشهر و از سوی دیگر به جویبار و ساری مرتبط می‌شود. منطقه نمونه گردشگری “میرود” دارای آلاچیق، سرویس بهداشتی، پارک کودک، نمازخانه، و سکوهای مخصوص نصب چادر و رستوران می باشد. همه ساله در ایام تابستان برای شنای مسافران و استفاده آنها از آبهای ساحل و جلوگیری از بروز هرگونه حوادث، دو طرح دریا برای آقایان و خانم ها با حضور تعدادی غریق نجات در این منطقه گردشگری در نظر گرفته می شود. همچنین وجود مجتمع هایی در این منطقه با حدود 600 ویلا از دیگر امکانات و ظرفیت های موجود در منطقه نمونه گردشگری میرود بهنمیراست. این منطقه که با حمایت شهرداری بهنمیر و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران به یک منطقه نمونه گردشگری تبدیل شده است، روزانه پذیرای گردشگران و مسافران زیادی از اقصی نقاط کشور است.

اطلاعات بیشتر

پارک و اسکله قایقرانی

بابلسر،انتهای خیابان طالقانی

یکی از مهمترین عواملی که باعث زیبایی شهر بابلسر گردیده است گذشتن رودخانه بابلرود از مرکز این شهر می باشد. رودخانه ای بسیار زیبا که جریان بسیار آرام آب آن آرامش خاصی به آن بخشیده است. امکانات بسیار خوبی نیز در کنار این رودخانه جهت استفاده مسافران ایجاد شده است. امکاناتی چون اسکله های قایق رانی، پدالو، سفره خانه، قلیان سرا، رستوران، کافی شاپ و پارک و فضای سبز اطراف رودخانه مکانی بسیار خوب جهت تفریح و استراحت می باشد. در انتهای مسیر رودخانه بابلرود و پس از گذر از اسکله های قایقرانی اطراف رودخانه به سواحل زیبای دریای بابلسر می رسیم رودخانه بابلرود در بابلسر که شهر را به قسمت تقسیم کرده است با دو پل به یکدیگر متصل شده اند. از پل اول تا انتهای رودخانه یعنی پس از پل دوم در دو طرف دارای فضایی برای اقامت مسافران با امکانات نامبرده در فوق است که شما می توانید در کنار این رودخانه با درخت های کهن سال و زیبایش لحظات خوشی را تجربه کنید.

اطلاعات بیشتر

شهرک دریا کنار

بابلسر،مسیر بابلسر_فریدون کنار

شهرک دریاکنار یک شهرک ساحلی مسکونی – تفریحی است که در امتداد “دریای خزر” و ۵ کیلومتری شهرستان بابلسر در مسیر بابلسر به فریدون کنار قرار دارد. احداث این شهرک ساحلی با حمایت محمد رضا شاه پهلوی و در اوایل دههٔ ۴۰ خورشیدی آغاز و در اواخر آن به پایان رسید که در زمان خود از جمله اولین و بزرگترین شهرک‌های ایران در سطح خاورمیانه به شمار می‌رفت. دریا کنار که یکی از قدیمی‌ترین و بزرگ‌ترین شهرک های مسکونی شمال ایران است و اکنون دارای بیش از ۱۷۰۰ واحد ویلا است. طراحی فضای باز و ویلاهای آن متاًثر از معماری غربی است و آقای “حسین امانت” طراح مشهور میدان و برج آزادی نیز در طراحی این شهرک سهیم بوده‌ است. این شهرک مسافتی بیش از ۲٫۷ کیلومتر درازای ساحل دریای خزر را به خود اختصاص داده و مساحت کل آن حدود ۳٫۱ کیلومتر مربع یا بیش از ۳۰۰ هکتار می‌باشد. دریا کنار از ۱۹ خیابان تشکیل شده و طول خیابان ورودی شهرک یا خیابان یکم معادل ۱٫۲ کیلومتر و فاصله خیابان یکم تا خیابان هفدهم برابر با ۱٫۸ کیلومتر می‌باشد. این شهرک بدلیل واقع شدن در مجاورت دریای خزر و داشتن فضاهای سبز انبوه و محیط خانوادگی دلچسب، معروف شده‌ است. جاده‌های هراز، فیروزکوه، و کناره نیز امکان مسافرت‌های بین شهری را برای ساکنان شهرهایی چون تهران، ساری، بابل، و غیره فراهم نموده و اکثر مالکان و مستاًجران آن، ایام تعطیل به خصوص عید نوروز و فصل تابستان را در آنجا سپری می‌کنند. خیابان‌های زوج شهرک به دریا می‌رسد که با سنگ هایی بزرگ پوشیده شده‌ است. در آخر خیابان یکم این شهرک، رستوران، مغازه‌ها و سرگرمی های گوناگون به همراه صندلی‌های ساحلی برای مردم در نظر گرفته شده‌ است. خیابان‌های ششم و هفدهم دریا کنار به ساحل شنا مرطبتند که دارای نجات غریق است. معمولاً در فصل‌های گرما ساحل خیابان ششم برای آقایان، و ساحل خیابان هفدهم برای بانوان فراهم می‌شود و هنگامی که یکی از دو ساحل مناسب شنا نباشد، ساحل دیگر از صبح تا ساعت ۳ مخصوص خانم‌ها و از ساعت ۳ به بعد در اختیار آقایان قرار می گیرد.

اطلاعات بیشتر

باغ وحش بابلسر

بابلسر،ابتدای بلوار ساحلی

باغ‌ وحش بابلسر باغ ‌وحشی خصوصی واقع در خیابان دریا در نزدیکی مرکز سرطان‌ شناسی بابلسر ‌است. این باغ ‌وحش که از آن با عنوان پارک ‌وحش نیز یاد می‌شود از حیواناتی همچون گوش سیاه كه نوعی گربه وحشی است، خرس، میمون، چهار قلاده شیر، شتر، چهار گرگ بالغ و… نگهداری می کند. هرچند که در مورد نقل و انتقال بی‌ضابطه حیوانات به باغ ‌وحش بابلسر و همچنین ساختمان و تاسیسات ناکارآمد و همینطور شرایط نامناسب نگهداری حیوانات در آن انتقادهایی هم صورت گرفته ‌است و باغ وحش بابلسر با استانداردهای بین المللی باغ وحش فاصله های بسیاری دارد اما هنوز رسیدگی لازم به انجام نرسیده است. برای بازدید از این باغ وحش بلیط کم بهایی از شما دریافت می شود. باغ وحش بابلسر در ابتدای بلوار ساحلی بابلسر واقع شده است به عبارتی خیابان دریا، لب ساحل، هم جوار هتل بین المللی و مرکز سرطان شناسی شهر بابلسر.

اطلاعات بیشتر

ساحل فریدون کنار

بابلسر،شهرستان فریدون کنار

شهر فریدونکنار از سمت شمال به دریای خزر، از سمت شرق به شهرستان بابلسر، از جنوب به شهرستان آمل و از غرب به شهرستان محمود آباد محدود می شود. این شهر در استان مازندران و بر روی جلگه پست و ساحلی جنوب دریای خزر قرار گرفته است وضعیت آب و هوایی این شهر مانند دیگر نقاط شمال کشور معتدل می باشد. دما در گرمترین ماه سال (مرداد) به 30 الی 35 درجه سانتی گراد می رسد. فریدونکنار شهری است که اقامتگاه و تفریگاه مسافران زیادی است که از جمله دلایل آن، ساحل زیبا و دریای مطمئن آن، امکان خرید برنج مرغوب و… است. همچنین علاقمندان به گوشت پرندگان و ماهی بازار این شهر مناسب است چرا که فریدونکنار محیط زیستی مناسبی برای پرندگان و آبزیان است. طول سواحل فریدونکنار به طور تقریبی نزدیک به 8 کیلومتر می رسد. شیب ملایم، عمق کم آن تا فاصله زیاد، بستر شنی مناسب جهت شنا و تفریح، آلودگی نفتی کم و دسترسی راحت و آسان به ساحل از مزیت های ویژه ساحل فریدونکنار می باشد. در ساحل فریدونکنار طرح سالمسازی دریا هر ساله در تابستان برپا می شود تا محیط امن تری برای شنا فراهم گردد.

اطلاعات بیشتر

پارک جنگلی میرزا کوچک خان جنگلی

آمل،18 کیلومتری آمل به تهران

پارک میرزا کوچک‌ خان جنگلی آمل با وسعت 440 هکتار در كيلومتر 18 جاده آمل به تهران واقع شده است. جز منطقه های نمونه گردشگری ایران است. در حال حاضر پارك میرزا کوچک خان مورد استفاده مسافران بين راهي و شهروندان آملي قرار مي گيرد و داراي امكانات تفرجگاهي است. اين پارك در ايام تعطيل مورد استفاده اهالي شهرهاي همجوار مانند آمل و بابل قرار مي گيرد. رودخانه هراز كه از ضلع شرقي اين پارك مي گذرد، جلوه خاصي به آن بخشيده است پارک جنگلی نمونه گردشگری میرزا کوچک خان با جنگل‌های انبوه و همراه با جاده‌ای زیبا یکی از بزرگترین پارک‌های جنگلی در خاورمیانه و دومین پارک جنگلی بزرگ استان مازندران است این پارک دارای امکانات تفرجگاهی آلاچیق، آب آشامیدنی، سرویس دستشویی، اجاق، میز و نیمکت، رستوران و قهوه خانه، سکوی چادر و وسایل بازی کودکان، جایگاه سوارکاری و سه مدخل ورودی است. از جاذبه های آن می توان به این موارد اشاره کرد : جنگل انبوه، جاده جنگلی پارک، آبشار ماهان، هزار پله، چشمه آب سرد، درختان کهنسال، مرتع جنگلی، درختان میوه‌ای و…

اطلاعات بیشتر

آبگرم استراباکو

آمل،نزدیک روستای بایجان

آبگرم معدنی استراباكو در جاده هراز، تقریبا 110 کیلومتری تهران، 55 کیلومتری آمل، منطقه لاریجان، نزدیک روستای بایجان، مقابل تونل قدیمی رضاشاهی، در محلی به نام قلابن قرار دارد. آبگرم معدنی استراباكو با 4 چشمه با فواصل کم است که از دل کوه می‌جوشد و پس از چند متر به رودخانه هراز می ریزد. آبگرم معدنی استراباكو با حرارت 34 درجه سانتیگراد از پای كوه جوشیده و پس از جمع شدن در دو استخر تقریبا بزرگ، از آن سر ریز كرده و به داخل رود خانه می ریزد و میزان ابدهی آبگرم معدنی استراباكو تقریبا 4 اینچ در ثانیه است. در محل چشمه قلابن (استراباکو) فردی نزدیک به 160 سال پیش دو استخر شنا مخصوص آقایان و بانوان احداث کرده‌اند که امروزه نیز توسط نواده‌گانش اداره می‌شود و در تابستان با مبلغی کم میزبان اهالى محل و توریست هایى معدود قرار مى گیرد. مسیر دسترسی اش پلی قدیمی بر آبی خروشان هراز، و 5 دقیقه پیاده روی در راهی مالرو زیر صخره‌های البرز سترگ در خنکای سایه درختان وحشی با سمفونی دلنشین پرندگان و آوای رود است. آبگرم معدنی استراباكو دارای ماده ای به نام زبیق می باشد كه برای درمان بیماری های عفونی به ویژه در پوست كاملا موثر است. علاوه بر ان در آزمایشات جدید مشخص شده كه دارای جیوه، منیزیم، ید و پتاسیم بوده و با ته نشین شدن و در شرایطی، املاح با نوشیدن آن برای درمان بیماری های كلیه و كبد هم مفید واقع می شود. فواید دیگر آن شفافیت پوست به دلیل برخورداری از جیوه می باشد و به نظر می رسد كه رسوبات قرمز رنگ و زیبای آن در صورت فرآوری برای سفیدی و شفافیت و طراوت و شادابی پوست و درمان بیماری های دیگر نیز موثر بوده و در صورت معرفی طرفداران زیادی خواهد داشت.

اطلاعات بیشتر

پل دوازده چشمه

آمل،مرکز شهر،موازی پل معلق

پل دوازده چشمه آمل در عصر سلطنت شاه عباس صفوی بر روی رود هراز در مرکز شهر آمل در ابتدای خیابان سبزه میدان احداث گردیده است. دوازده چشمه که در دوران قاجار به طور کامل مرمت و بازسازی شده، دو بخش شرقی و غربی شهر را بهم متصل می‌کند. اين پل چنان كه از نام آن نيز پيداست، داراى دوازده دهنه با طاق هاى جناقى است، طول آن ۱۰۷ متر، عرض با احتساب جانپناه ۷/۸ متر و ارتفاع آن ۵/۷ متر است. گفته شده است به نیت دوازده معصوم، دارای ۱۲ طاق و دهنه می‌باشد که هر یک بر پایه‌های مستطیل شکل استوار شده‌اند به صورتی که ارتفاع آخرین نقطه طاق‌های قوسی شکل در محل تیزی تا سطح رودخانه حدود ۷ متر می‌باشد. فاصله بین هر پایه با پایه دیگر ۶ متر بوده که در ضلع جنوبی و در قسمت مخالف جریان آب دارای سیل برگردان می‌باشد. این پل آجری بیشتر به خاطر نقش حیاتی و سازنده آن، یکی از معتبرترین پل های تاریخی مازندران به شمار می آید. در حال حاضر زیر سه دهنه از طاق های آن آب جریان دارد و فضای بازی که زیر پل وجود دارد، در سال های اخیر تبدیل به پارک و فضای سبز شده و در زیر دو دهنه در سمت غرب پل، جاده ای آسفالته برای عبور و مرور درست شده است. برخی تاریخ آن را حتی پیش از صفویه نسبت می دهند اما آنچه كه امروز باقى مانده به دوره صفويه تعلق دارد و در زمان ناصرالدين شاه قاجار نيز به دست حسنعلى خان وزير فوايد عامه در حدود سال ۱۲۹۲ هجرى به طور اساسى تعمير شده است.

اطلاعات بیشتر

قلعه کنگلو

خطیرکوه،روستای کنگلو

ز جاده خطیرکوه – دوآب می توانید به قلعه کنگلو دسترسی داشته باشید قسمت های اولیه جاده آسفالته و بقیه خاکی است در سمت چپ با عبور از پل سیمانی جدید الاحداث راه پر پیچ و خم و صعب العبور روستای کنگلو (کنگله لی = زنبور) منشعب می شود که طول آن 16 کیلومتر است. در فاصله یک کیلومتری جنوب این روستا در ارتفاعی پایین تر، قلعه کنگلو قرار دارد که به تعبیر استاد دکتر منوچهر ستوده به دو بازوی گشوده ای می ماند که واردین را به خود می خواند. از دید من چون عقابی است سرخ گون با بال های گسترده که از آشیان خود محافظت می کند. نمای خارجی قلعه را یک باروی عظیم سنگی تشکیل می‌ دهد که در قسمت میانی و طرفین آن، برج‌ های دیده‌ بانی تعبیه شده‌ است. فضای داخلی این قلعه با توجه به بقایای آن، مدور و در دو طبقه ساخته شده‌ بود که قسمت عمده آن از بین رفته و در حال ویرانی است. عمده مصالحی که در ساختمان قلعه به کار رفته عبارتند از؛ سنگ لاشه با ملات آهک و سنگ ریزه. با توجه به وضعيت معمارى و سفال ها، مى شود احتمال داد كه اين قلعه در دوره ساسانى يا اوايل عهد اسلامى، به تقليد از شيوه معماری دوره ساسانى بنا شده است. هرچند اثبات اين مطلب نيار به بررسى و كاوش بيشتر دارد. قلعه کنگلو زمانی در سه طبقه احداث شده‌ بود اما با توجه به از بین رفتن بخش اعظمی از معماری طبقه سوم، کار کاوش در فضاهای طبقه دوم به روش ارگانیک آغاز شد. در این طبقه سه فضا، یکی در وسط به شکل مستطیل و دو دیگر به شکل نیم دایره در دو طرف آن کشف شد و حفاری آن ها تا روی کفی از جنس ملات گچ که در نتیجه پر نمودن طبقه اول احداث شده‌ است، ادامه یافت. عناصر معماری مکشوف شامل دیوارهای جدا کننده، طاق و قوس پنجره، طاقچه و ورودی‌ها، با چسباندن شماره‌های لوکس و شناسه‌های عمق و لایه مستند‌سازی و سپس اطلاعات و شناسنامه هر یک از عناصر پس از برداشت‌های فنی، مرقوم شده در کنگلو نشانه‌هایی مانند اشیایی با علائم میتراییسمسی یافته‌ شده که نشان می‌ دهد این مکان نیایشگاه مهر (میترا) بوده‌ است. بعضی نیز به علت یافته‌ شدن چربی در این مکان؛ عقیده دارند این قلعه نیایشگاه آناهیتا (الهه‌ آب) بوده‌است. قلعه با مساحتی حدود 3000 متر بر فراز تپه ای مخروطی و منفرد به صورت شمالی – جنوبی بنا شده است. ارتفاع این تپه در سمت شمال نسبت به دامنه خود با شیب 40 درجه حدود 100 متر و از جنوب با شیب 90 درجه و گاهی با شیب منفی منتهی به دره ای می شود که عمق آن حدود 350 متر است. از ضلع جنوبی قلعه به سبب اشرافی که بر کیلومترها چشم انداز خود دارد می توان منطقه را کنترل کرد. این دره راه صعب العبوری به شهمیرزاد و سمنان دارد. از این رو می توان پذیرفت که قلعه از موقعیت استراتژیک حساسی برخوردار بوده است. روبروی همین ضلع، آن سوی دره، کوه قدمگاه باارتفاعی حدود 1000 متر قد برافراشته که به صورت دیواره ای طبیعی ، منطقه را دربر گرفته است و حراست می کرد. دو سوی دیگر قلعه هم با شیب تند به دامنه های خود منتهی می شود.

اطلاعات بیشتر

رصد خانه آلاشت

سوادکوه،آلاشت

مجموعه رصدخانه و آسمان‌نمای آلاشت با نام رصدخانه آیت‌الله صالحی مازندرانی به عنوان تنها رصدخانه استان‌های شمالی ایران و نخستین رصدخانه استان مازندران با هدف ایجاد طرحی آموزشی و افزایش جاذبه‌های تفریحی و توریستی در سال 1386 بوسیله شهرداری آلاشت یکی از شهرهای شهرستان سوادکوه استان مازندران روی یکی از تپه‌های این شهر بنا شده‌ است. ارتفاع این رصدخانه از سطح دریا ۱۸۱۵ متر می‌باشد. کل مجموعه رصدخانه حاضر بر بالای تپه‌ای به ارتفاع ۵۰ متر قرار گرفته که از ۳ طرف به پرتگاه و از طرف دیگر به دامنه کوه محصور شده‌است. به همین خاطر تمام رفت و آمدها به رصدخانه و مرکز اداری مجموعه از طریق پلکان و با پای پیاده مقدور است. زمین مجموعه ۳۰۰۰ مترمربع و زیربنای آن ۳۰۰ مترمربع مساحت دارد. در این مجموعه امکاناتی چون ۲ دستگاه تلسکوپ ۱۴ و ۶ اینچی زیر گنبدی به قطر 4 متر نصب شده است. از دیگر امکانات مجموعه می توان به آسمان نما، ترازوی نجومی، مجموعه کامل نرم افزارها کتب و عکس و پوسترهای اخترشناسی، اتاق رایانه و سالن همایش اشاره کرد.

اطلاعات بیشتر

جنگل و آبشار پلنگ دره

شیرگاه،شمال شرقی

آبشار پلنگ دره واقع در شیرگاه مازندران یکی از زیباترین و جذاب ترین مسیر های طبیعت گردی استان مازندران است. از شهر زیبای شیرگاه و از پاسگاه نگهبانی منابع طبیعی حدود 13 کیلومتر جاده خاکی که با ماشین حدود یک ساعتی طول می کشد را باید طی کرد تا به این مکان زیبا و بکر رسید لازم به ذکر است که جنگل های ابتدایی مسیر بسیار زیبا و رویایی می باشند. آبشار پلنگ دره كه در شمال شرقي شهر شيرگاه قرار دارد و يكي از زيباترين مكان هاي ديدني شهر شيرگاه به حساب مي آيد. شاهد یک رودخانه ای زلال و زیبا با آبشار 8 متری و ریزش آب به حوضچه سنگی خواهید بود. چشمه‌های متعدد و رودخانه‌ای زیبا و تمیز با عمق کم نیز یکی دیگر از زیبایی‌های جنگل پلنگ دره جز جنگل های بکر و دست نخورده به شمار می‌رود. این جنگل‌ها جانور درنده خو و خطرناک ندارند. بنابراین می‌توانید مطمئن باشید خطری شما را تهدید نمی‌کند. در این مسیر خاکی و جنگلی حتی می‌توانید دوچرخه سواری کنید. زیرا مسیر جنگل پلنگ دره شیب تند و نفس‌گیر ندارد. از ابتدای جاده اصلی تا خود آبشار پلنگ دره بیش از 13 کیلومتر راه نیست. در هر وضعیت آب و هوایی می توان این مسیر را رفت و پیاده روی اجباری ندارد، با هر سن و سالی (خرد سال و افراد مسن) می توانید همسفر شوید. شایان ذکر است جهت رفتن به آبشار پلنگ دره و حوضچه سنگی، باید یک بار از عرض رودخانه (۱۵ متری) به عمق نیم متری عبور کنید از این رو دمپایی و لباس مناسب به همراه داشته باشید. پیشنهاد می شود جعبه کمک های اولیه چراغ قوه و باس و کفش مناسب به همراه داشته باشید.

اطلاعات بیشتر

میانکاله

چهل و پنج کیلومتری بهشهر

شبه جزیره میانکاله منطقه حیات وحش حفاظت شده ای است که شامل بخش های مختلفی است از جمله ساحل کم عمق بسیار زیبا ،مراتع و چراگاه های سرسبز و بزرگ ، شنزارهای متعدد که تداعی منطقه کویری اند و همچنین بخشی بسیار بزرگی پوشیده از درختان انار ترش ، ازگیل وحشی و تمشک و منطقه بزرگی هم به صورت تالاب می باشد که بخشی از تالاب با پوشش گیاهی و بخشی هم بدون پوشش گیاهی است می توانید در هر فصلی از سال از آن دیدن نمایید و از زیبایی های بکر و دست نخورده آن استفاده کنید و لذت ببرید . اگر قصد دارید تمام زیبایی های آن را یک جا ببینید بهترین فصل ،فصل زمستان در یک روز صاف و آفتابی است چون علاوه بر مناطق یاد شده فوق در این فصل میتوانید ماهیگیران در حال فعالیت ماهیگیری و همچنین انبوهی از پرندگان مهاجر را مشاهده نمایید که در تالاب میانکاله در بخش بدون پوشش گیاهی آن با عمق آب کم زمستان گذرانی می کنند .این منطقه برای پرندگان مهاجر حالت قشلاق را دارد که به خاطر سرد شدن هوا در سیبری روسیه و در دسترس نبودن مواد غذایی به خاطر برف و یخ زیاد ،پرندگان از اواخر پاییز به این زیستگاه مهاجرت می کنند و تا اواخر زمستان در اینجا میمانند . علاوه بر پرندگان مهاجر ،پرندگان بومی مانند عقاب ماهیخوار ،قرقاول ،کلاغ و دراج و همچنین حیواناتی مانند گرگ،روباه،خرگوش،خوک،گربه وحشی ،اسب و شغال در آن زندگی می کنند . از اینکه منطقه ی حفاظت شده می باشد حمل وسایل شکاری و همچنین شکار و صید در آن ممنوع می باشد و برای وارد شدن به آن حتما باید از محیط زیست شهرستان بهشهر مجوز ورود اشخاص و وسیله نقلیه داشته باشید اگر مجوز یکروزه باشد تا قبل از ساعت 4 باید آنجا را ترک نمایید .ولی اگر مجوز بیش از یک روز بگیرید ( اجاره اتراق ) میتوانید در آنجا کمپ دایر نمایید .برای استفاده بهتر از تالاب چکمه و ثبت مناظر کم نظیر ،دوربین را فراموش نکنید . میانکاله در منتهی الیه جنوب شرقی دریای خزر در 12 کیلومتری شهر بهشهر و 45 کیلومتری شهر ساری در استان مازندران واقع شده است. مساحت آن بر حسب تابلوی مشخصات نصب شده بیش از شصت و هشت هزار هکتار و ارتفاع آن حدودا 20 متر از سطح آب دریای آزاد پایین تر است .

اطلاعات بیشتر

باغ چشمه عمارت

جنوب بهشهر نزدیک به شهرداری

این باغ عظیم و باشکوه در استان مازندران در قسمت جنوب شرقی باغ‌تپه و باغ‌شاه در محوطه‌ای به طول حدود 410 متر و به عرض حدود 135 متر و فرم مستطیلی آن در جهت شیب زمین و به سمت شمال غربی، در زمان شاه عباس در بهشهر ساخته شده‌است. در دامنه ارتفاعات جنوبى بهشهر چشمه‌سارهاى فراوانى وجود دارد. يکى از پرآب‌ترين اين چشمه‌ها، چشمه عمارت است که امروزه بيش از نيمى از آب شهر را تأمين مى‌کند. در دورهٔ صفويه در اين محل عمارتى در دو طبقه با نقشه مربع مستطيل به طول ۲۵ و عرض ۲۲ متر بنا شد. اين بنا در اصل دو طبقه بود که اکنون تنها يک جرز از طبقه اول آن باقى مانده است. در طبقه هم‌کف و در مرکز بنا حوضى مربع شکل قرار دارد. روى اين حوض سقف گنبدى با ابعاد گنبد تقريباً ۷ تا ۸ متر قرار داشت که فرو ريخته است. در چهار طرف هر ضلع حوض، صفه‌اى شکل گرفته و هر صفه داراى سه ورودى با نعل درگاه قوس هلالى و سه پنجره با طاق جناقى است. راه‌هاى اصلى دسترسى بنا از طريق چهار ايوانى است که دو به دو باهم قرينه هستند و در دو سوى آن‌ها، اتاق‌هاى قرينه وجود دارد. بنا مزين به کاشى‌کارى و نقاشى در سردر ايوان‌ها و داخل صفه‌ها و اطراف طاق‌نماها بود.بناى چشمه عمارت که قابل مقايسه با عمارت شاه عباسى باغ فين کاشان و هشت بهشت اصفهان است، داراى ويژگى‌هايى در سيستم آب‌رسانى است و گردش و بازى با آب آن، در نوع خود در سطح کشور يگانه است؛ آب توسط کانالى به حوض مربع شکل وسط عمارت هم‌کف، هدايت مى‌شود و از چهار طرف حوض به وسيله جوى‌ها و حوضچه‌ها به خارج روان شده و وارد چهار حوض خارج بنا مقابل ايوان‌ها مى‌شود. از آن پس آب در جوى‌هاى پيرامون بنا سرازير و به صورت پلکانى و آبشارها کوچک در مقابل جوى‌ها حرکت مى‌کرد و با انشعابات فرعي، براى آبيارى قسمت‌هاى مختلف باغ از طريق نهرهاى اصلى به خارج باغ هدايت مى‌شد. با توجه به بررسى‌هاى به عمل آمده، آب با استفاده از قوانين فيزيکى و از طريق تنبوشه‌هاى سفالى به طبقه بالا و به حوضچه پخش آب هدايت مى‌شد و سپس با استفاده از همين تنبوشه‌ها وارد چهار حوضچه واقع در صفه‌هاى طبقه اول شده و از بالا به صورت آبشار به چشمه وسط و چهار حوض بزرگ محوطه سرازير مى‌شد. با توجه به متون تاريخى سقف اين بنا حدود دويست سال پيش فرو ريخته و بر اثر مرور زمان و عوامل اقليمى و تخريب‌هاى انسانى به شدت آسيب ديده است. سازمان ميراث فرهنگى مازندران در سال ۱۳۷۸ برنامه‌هاى پيگردى بنا و کاوش محوطه و مرمت و بازپيرايى آن را آغاز نمود و انجام عمليات کاوش و خاک‌بردارى منجر به کشف آب‌راهه‌هاى داخلي، سکوها، حوض‌ها، جوى‌ها و گذرهاى آجر فرش اطراف بنا و شناسايى سيستم آب‌رسانى و گردش آب در طبقه اول شده است. بازسازى سقف‌هاى فرو ريخته دو اتاق جبهه غربي، مرمت نعل درگاه‌هاى ورودى و پنجره‌ها و ايوان‌ها، آب‌راهه‌هاى داخلى و خارجى و حوض‌هاى اطراف بنا از مهم‌ترين اقداماتى بود که تا کنون انجام شده است. ادامه عمليات کاوش و بازسازى نهايى بنا در سال‌هاى آتى به منظور کاربرى علمي، فرهنگى و نوعى سرمايه‌گذارى استراتژيک و هدفمند در صنعت گردشگرى و خودکفايى اقتصادى بسيار حائز اهميت و از اولويت خاصى برخوردار است.

اطلاعات بیشتر

باغشاه،پارک ملت

جنوب شهر شهرداری بهشهر

باغ مصفایی كه اکنون، شهرداری بهشهر در آن مکان، واقع است، همان، باغشاه یا پارک ملت معروف به اشرف البلاد دوره ‎ صفوی است كه به گفته سياحان و جهانگردان آن دوره تاریخی، پر از درختان سرو صد ساله و گلهای آراسته بوده است. عمارت اصلی، در اثر بي توجهي در طول زمان، دستخوش تخریب واقع گشته و مورد بازسازی واقع شد كه اکنون، به ديوانخانه معروف شد. اين عمارت میان باغ قرار دارد. طول آن سه برابر عرض آن است. جلو اين عمارت كاملا باز ولي در پشت و طرفين آن ديواري قرار دارد كه به وسيله ‎ پنجره هاي متعدد مستور شده است.

اطلاعات بیشتر

موزه گوهر تپه

بهشهر،رستمکلا

گوهر تپه در دو کیلومتری شمال غربی رستم کلا یا کیلومتر ۴۰ جاده ساری – بهشهر قرار گرفته است. اینجا یکی از محوطه های بزرگ پیش از تاریخ شمال ایران در استان مازندران است. انسان‌هایی که در غارهای باستانی مازندران چون غار کومیشان، غار هوتو و غار کمربند زندگی می‌کردند پس از خروج از غار به مرور باعث پیدایش گوهرتپه شدند. اقوام این منطقه پس از فروپاشی شهر و کوچ به مناطق کوهستانی اجساد نیاکان خود را برای تدفین در زادگاه شان به گوهر تپه حمل کرده و همراه با مراسم آیینی در این منطقه به خاک می‌سپردند. این محوطه باستانی در دشت رسوبی واقع شده که در جنوب آن ارتفاعات با پوشش جنگلی و کوهستان سرسبز قرار گرفته است. همچنین تراس های مناسب و دشت های میان کوهی در ارتفاعات منتهی به دشت ها از مکان های قابل جذب نخستین گروه های ساکن در منطقه بود که شواهدی از دوران پارینه سنگی و فراپارینه سنگی در این دره ها به دست آمده است. در گوهر تپه ابزارهای سنگی زیادی بدست آمده که از آن جمله می توان به تیغه ها، تراشه ها و هاون های سنگی اشاره کرد که کاربرد این ابزارهای سنگی جهت درو کردن غلات، تکه کردن گیاهان و گوشت حیوانات و آسیاب کردن گندم و دانه های گیاهی بوده است. در این محل به کوشش سازمان میراث فرهنگی موزه سرباز باستان شناسی افتتاح شده است. بازدیدکنندگان می توانند آنچه را که باستان شناسان از دل خاک بیرون آورده‌اند را مشاهده کنند. نحوه تدفین و اجناسی که در گذشته کنار مردگان قرار داده می شد در این موزه دیده می شود.

اطلاعات بیشتر

چشمه معدنی هزارون

قائمشهر،روستای واسکس

چشمه هزارون در روستای واسکس قائمشهر و در مجاورت امامزاده زکریا خودنمائی می کند به عبارتی یک جاده فرعی از مسیر اصلی تهران ـ شمال منشعب شده و به طرف شرق امتداد یافتع و پس از حدود یک و نیم کیلومتر به روستای واسکس قائم شهر می‌رسد. چشمه هزارون با مقدار آب یک و نیم لیتر در ثانیه در مجاورت امامزاده زکریا خودنمائی می کند. وجود یک آبشار کوچک، درختان بلند قدیمی، از جاذبه‌های مهم قائمشهر است که بویژه در فصل تابستان پذیرای خیل عظیم علاقمندان به طبیعت و آرامش و گردشگران فراوانی است. آب این چشمه به لحاظ وجود مواد معدنی برای درمان بیماریهای پوستی و امراض استخوانی مفید می‌باشد و بنا به اعتقاد بومیان، آب آن شفادهنده است. در این روستا آبنندانی هم هست که می توانید از آن بازدید نمایید راه دسترسی به روستای واسکس از خروجی شهر قائم شهر به طرف تهران، پس از مسافت حدود سه کیلومتر در ابتدای جاده سوادکوه از نقطه ای به نام عبور متانکلا با جاده فرعی اسفالته از بزرگراه تهران ـ شمال منشعب شده و به طرف شرق امتداد می یابد و پس از طی حدود یک و نیم کیلومتر به روستای واسکس می رسد

اطلاعات بیشتر

سد زمزم

قائمشهر،روستای برنجستانک

سد زمزم (سد برنجستانک) سدی از نوع خاکی با هسته رسی واقع در هشت کیلومتری جاده قائمشهر به تهران در روستای برنجستانک در حریم منطقه حفاظت شده جنگلی خیبوس است. طول این سد ۲۴۲ متر، عرض آن ۱۰ متر و ارتفاعش از کف پی ۳۲ متر بوده و حجم آن ۹٫۰۰۰٫۰۰۰ متر مکعب می‌باشد. این سد به منظور ذخیره‌سازی آب و استفاده از آن در مواقع کم‌آبی برای تامین آب در ۱۱۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی و شالیزارهای پایین‌دست سد، احداث گردیده‌ است. فضای جنگلی و قرار گرفتن سد زمزم یا همان سد برنجستانک فضای زیبایی را برای گردشگران فراهم آورده است. که می تواند فضای شاد و نابی را برای علاقمندان به طبیعت ایجاد کند

اطلاعات بیشتر

کاخ سلطنتی بابل

جنوب بابل

این اثر با قدمتی از دوره پهلوی اول در دو طبقه با اتاق‌ها و سالن‌های متعدد و مزین به گچ‌بری‌های بسیار زیبا در داخل باغ وسیع و زیبایی در حاشیه جنوبی شهر بابل قرار داره. مصالح عمده بنا رو سنگ تشکیل می‌ده و نمای خارجیش رو با سنگ به شکل چشم‌گیری تزئین کردن. در واقع تزئین داخلی و خارجی این کاخ ویژگی منحصر به فرد اونه که تو کاخ‌های دیگه کمتر دیده می‌شه. این کاخ زیبا جزو آثار ملی ایران به ثبت رسیده.

اطلاعات بیشتر

پل محمد حسن خان

بابل،جاده قدیم آمل

پل محمدحسن‌خان پلی قدیمی است که از روی رودخانه بابلرود در شهر بابل می‌گذرد. این پل از آثار دوره قاجاریان است که به جای پل قدیمی‌تری ساخته شده‌ است. به نوشته تاریخ بیهقی، در دوره غزنوی در این محل پلی چوبی وجود داشته‌ است، که به نوشته تاریخ طبرستان ابن اسفندیار، بعدها به دستور نصیرالدوله شاه غازی (۵۵۸-۵۳۶ ه. ق.) «زر به خروارها ریخته شد و پارو در میان زد و ... پلی از خشت و آهک بنا کردند». این پل در ۲ کیلومتری مرکز شهر بابل و در جنوب قرار دارد و اطراف آن متشکل از ۵ محله شامل شهرک شهید چمران، شهرک فرهنگیان، محله سرپل محمدحسن‌خان بخش دو و سه و محله سرپل محمدحسن‌خان بخش مرکزی است. در اوایل حکمرانی کریم‌خان زند، به سال ۱۱۴۶، محمدحسن‌خان قاجار جد آغامحمدخان قاجار، که شهر بارفروش (شهر بابل فعلی) و سایر نقاط مازندران را تصرف کرده و در جنگ بر کریم‌خان زند پیروز شده‌بود به پاس قدردانی از مردم بابل، با صرف هزینه ۱۲۰۰۰ تومان بر روی رودخانه بابل پل بزرگی احداث کرد که تا امروز باقی مانده و به پل محمدحسن‌خان معروف است. این پل دارای هفت چشمه (طاق) اصلی و دو چشمه فرعی است که ارتفاع آن از بستر رودخانه ۱۱ متر است. این پل با طول ۱۴۰ متر و عرض ۶ متر، یکی از پل‌های مهم استان از نظر مسائل اقتصادی و ارتباطی به شمار می‌آید. تا سال ۱۳۴۳ ارتباط بابل و آمل از طریق همین پل ممکن بود تا اینکه در همین سال راه جدیدی که از سوی غرب شهر آغاز می‌شد ساخته شد، اما با این که سالیان زیادی از قدمت این پل می‌گذرد کماکان پابر جاست و ماشین‌های سنگین از آن عبور می‌کنند، [۵] که این امر با خود انتقادهایی را هم بدلیل صدماتی که می‌تواند به این اثر ملی وارد کند به همراه داشته‌است. به همین منظور و بدلیل قابلیت عبور تنها یک باند سواره‌رو و ترافیک سنگین بر روی پل محمدحسن‌خان و به دلیل حجم ترافیک سنگین در محور قدیم بابل به آمل چندی پیش معاونت ساخت و توسعه راه‌های وزارت راه و ترابری تصمیم به ایجاد پلی بتنی یک‌طرفه در کنار پل قدیمی موجود گرفت، که اکنون در حال استفاده می‌باشد. این پل بزرگ‌ترین راه ارتباطی بخش‌های گتاب، بندپی شرقی و بندپی غربی شهرستان بابل نیز می‌باشد. این پل پیش از این یک‌بار بوسیله رضاشاه پهلوی مرمت شده‌است. یکی از موارد شاخص این پل معماری صفوی بنا و استفاده از سفیده تخم‌مرغ (البته به گفته برخی زرده تخم‌مرغ و ساروج) در ساخت آن است. این اثر در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ با شمارهٔ ثبت ۱۴۱۴ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است

اطلاعات بیشتر

موزه بابل

بابل،بلوار مدرس،چهارراه گنجینه

موزه بابل موسوم به گنجینه بابل به عنوان تنها موزه مردم‌شناسی مازندران در ساختمان شهرداری سابق شهر بابل واقع شده‌است. ساختمان این موزه در سال ۱۳۰۷ ‬به عنوان بلدیه یا شهرداری بنا شده بود. این ساختمان در سال ‪ ۱۳۷۴‬با کاربری فرهنگی در اختیار میراث فرهنگی مازندران قرار گرفت و پس از احیا، مرمت و بازپیرایی در بهمن سال ‪ ۱۳۷۵‬به عنوان موزه بابل افتتاح شد. این موزه با بخشهای باستان‌شناسی، مردم‌شناسی و چوب به مدت ۴ سال دایر بود و در سال ‪ ۱۳۷۹‬با مرمت اساسی شیروانی و زیرزمین آن در سال ‪ ۱۳۸۲‬به عنوان تنها موزه مردم‌شناسی مازندران شروع به کار کرد. بخش باستان‌شناسی شامل آثاری از دوره‌های پیش از تاریخ و اسلامی در یک اتاق و دو سالن در معرض دید است. از قدیمی‌ترین آثار دوران پیش از تاریخ این موزه ظروف سفالی قرمز رنگ منقوش اسماعیل آباد متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد است. همچنین سفال‌های منقوش هزاره چهارم و سوم پیش از میلاد از تپه حصار دامغان، سیلک کاشان و شوش را می‌توان در این موزه دید. ویترینی نیز به سفال خاکستری رنگ داغ‌دار تورنگ تپه و ظروف خاکستری مازندران در اواخر هزاره سوم و اواخر هزاره دوم پیش از میلاد اختصاص دارد. در یکی از سالن‌ها اشیایی از اواخر هزاره دوم و اوایل هزاره اول پیش از میلاد تا دوره پارت و ساسانی موجود است. این آثار شامل مجسمه‌های سفالی، مفرغی، جنگ‌افزارهای مفرغی و ظروف سنگی است. بیشتر این اشیا از مناطق باستانی مازندران مانند بهشهر، ساری، قائم شهر، نکا و نور به‌دست آمده و بیانگر تمدن دیرپای مناطق باستانی خطه شمال است. سالن دوم موزه نیز به ارایه آثار اسلامی اختصاص یافته و آثاری چون ظروف سفالی لعاب‌دار از قرن سه تا ده هجری، آبگینه در اشکال تنگ، صراحی، پیاله و ... است. زیورآلات هزاره اول پیش از میلاد و دوره اسلامی نیز در این موزه در معرض دید قرار دارند. بخش مردم‌شناسی موزه شامل یک تالار نسبتا وسیع است و آثار موجود در آن عموما مربوط به زندگی اقوام خاصی نیست: وسایل کشاورزی، پوشاک مازندران، گیلان، ترکمن، چادر شب بافی زنان مازندران، صنایع دستی زنان ترکمن‌صحرا و صنایع دستی کارگاه میراث فرهنگی کشور اعم از زری بافی و سفال‌گری در این بخش به نمایش گذاشته شده‌است. یک سالن از این موزه به یادمان‌های چوبی مازندران اختصاص یافته‌است و در، پنجره، قسمت‌هایی از کتبیه و تزیینات صندوق مزار بقاع متبرکه این سامان در انواع منبت، مشبک و قاب و گره را در خود جای داده‌است. قدیمی‌ترین اثر این بخش کتیبه صندوق مزار بقعه متبرکه امامزاده علی (ع) روستای سوادکوه با تاریخ ۸۳۳ هجری قمری است. دو لنگه در چوبی منبت کاری شده کتیبه دار متعلق به بقعه متبرکه شاهزاده رضا (ع) روستای لدر بندپی شرقی بابل نیز از اشیای با ارزش این مجموعه‌است.

اطلاعات بیشتر

آبگرم ازرود

بابل،بندپی شرقی،روستای اری

ازرود شاید مخفف کلمه ازت*رود باشد این آب بوی گوگرد می دهد ازرو یک چشمه جوشان با آب ولرم حدود ۳۷ درجه سانتیگراد گرماست و عمق آن حدود ۱۴۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر و بعضی جاها ۱۶۰ سانتیمتر است از وسط آن آب مانند حباب های زیبا قل قل می خورد و بیرون می آید ته آن چشمه از سنگ های ریز تشکیل شده که اگر جراحتی به پای فردی وارد شود معمولا دیر بهبود می یابد. مساحت آن چشمه حدود ۱۲۰ متر می باشد که قبلا در فضای بازی بوده امروزه دور آن محصور شد که ورود و خروج راحت تر شد قدیم الایام عقیده داشتند که این آب مقدس است و در آن ماری است با تاج سبز رنگ که اگر کسی ناپاک وارد گردد آسیب می بیند ولی امروزه چنین عقیده ای کمتر مورد توجه است. آنچه که واقعیت دارد این است یک چشمه معدنی گرم با مواد گوگردی زیاد که برای بعضی بیماری پوستی مفید است.

اطلاعات بیشتر

بوستان جنگلی چالدره

تنکابن،18 کیلومتری جاده تنکابن،دو هزار

بوستان جنگلی چالدره یا پارک جنگلی چالدره در غرب استان مازندران و در ۱۸ کیلومتری تنکابن به دوهزار و و در کنار جاده قرار دارد و مسیر آن آسفالته است. منطقه ای که به سه بخش تقسیم می شود. این بخش ها شامل کوهپایه ها، روستای لتاک، دوراهی دوهزار و سه هزار می باشد که در حوالی آنها مزارع شالی کاری به صورت پلکانی واقع شده و اغلب ساکنان این ناحیه را بومیان منطقه تشکیل می دهند. رودخانه دو هزار در قسمت غربی و سه هزار در قسمت شرقی چالدره قرار گرفته که در تمام فصول سال، پر آب می باشد. پارک جنگلی چالدره تنکابن از سطح دریا ۴۰۰ متر ارتفاع دارد. بوستان جنگلی چالدره با ۹۴ هکتار وسعت در بین دو رود سه هزار و دو هزار و محل تقاطع این دو رود قرار دارد. این پارک جنگلی جزء جنگل‌های جلگه‌ای محسوب می‌شود. طبیعت بکر این پارک جنگلی و چشم اندازهای منحصر به فردش، نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. چالدره پوشیده شده از جنگل های انبوه با گونه های گیاهی زیبا مانند درختان توسکا، افرا، لرگ، گون، انواع سرخس ها و خزه ها که همگی طبیعتی رنگارنگ را به وجود آورده اند. همچنین سنگ های بزرگ گرانیتی که تماما از خزه های جنگلی پوشیده شده اند در سراسر چالدره دیده می شوند. اقامت در طبیعت چالدره، جنگل گردی، قدم زدن در ساحل رودخانه و اقامت شبانه در کلبه های جنگلی توسکا، افرا و غیره، همگی مواردی هستند که نمی توان به سادگی از آنها گذشت. از امکانات موجود در این پارک می توان به آلاچیق های زیبای درختی، کلبه های درختی جهت اقامت مسافران، سرویس های بهداشتی و پارکینگ اشاره کرد.

اطلاعات بیشتر

غار دانیال

تنکابن،سلمانشهر،روستای دانیال

غار دانیال، که به نام های کرد کوی، گرده کوه، چاری نیز شناخته می شود در نزدیکی روستای دانیال در شهرستان سلمانشهر یا متل قو واقع شده است. این غار که سابقه کشف و شناسایی آن به زمان دوری نمی رسد به تازگی مورد توجه گردشگران واقع شده است. غار دانیال جزو غارهای رودخانه ‌ای ایران محسوب می ‌شود و فقط دارای یک شعبه یا دالان اصلی به طول تقریبی 1500 متر و عرض تقریبی یک‌ و ‌نیم متر است که با پیچ و خم های فراوان و گذر دالان های تنگ و باریک پر از آب و حوضچه‌ ها و آبشارهای کوچک ادامه می‌یابد و در انتها به چند شعبه کوچکتر تقسیم می‌شود. غار دانیال دومین غار بزرگ رودخانه ای ایران بعد از غار قوری قلعه پاوه در کرمانشاه است. دمای داخلی آن در طول سال تقریبا یکسان می باشد. جریان رودخانه از ابتدای ورود به غار تا بخش انتهایی وجود دارد که از بهم پیوستن چندین جوی و چشمه بوجود می آید. عمق این جریان در بخش های مختلف غار متغیر می باشد ولی بطور کلی از یک متر تجاوز نمی کند. البته چندین گذرگاه و بخش در این غار وجود دارد که در هنگام بارندگی عمق آنها بالا آمده و گذر از آنها تقریبا غیر ممکن می شود. غار دانیال استلاگمیت‌ و استلاکتیت‌های (چکنده و چکیده) چند میلیون ‌ساله دارد که ساخت هر سانتی‌متر از آنها حدود 100 سال طول می‌کشد. راهرویی آبی که طی میلیون‌ها سال با حرکت آب‌های زیرزمینی در سنگ‌های‌ آهک انحلال‌پذیرش شکل گرفته و به این سنگ‌ها اشکال عجیب و غریبی داده است. بعد از ورود به دهانه غار باید قید خشک ماندن را بزنید؛ چون از همان اول و در فاصله 100 متری دهانه غار وارد حوضچه‌ ای می ‌شوید که برای ادامه مسیر باید تا شکم در آن فرو بروید. همین ‌طور که جلو می‌روید تزئینات آهکی چند میلیون ساله به استقبال شما می‌آیند. حدود 300 متر بعد از حوضچه اول به فضای باز بزرگی می ‌رسید که به تالار خفاش مشهور شده است. تقریبا وسط این تالار تپه ‌های بلندی قرار دارد که با فضله ‌های خفاش‌ها و گِلی پوشیده شده که خیلی هم لیز است. باید از آن بالا بروید تا به قله برسید که اتفاقا کار آسانی هم نیست. روی تپه اگر سرتان را بالا بگیرید روی سقف تالار، خفاش‌ها را می‌بینید که در خوابند. این کلونی‌های خفاش چند متر بیشتر با شما فاصله ندارند. به هیچ ‌وجه آنها را با پرتاب چیزی بیدار نکنید. به دلیل آزارهای بازدیدکنندگان از چند سال قبل تعداد خفاش‌های غار خیلی کم شده است. در ادامه چند سینه‌ خیز و پامرغی طولانی منتظر شماست، آن هم در جایی که تا مچ در آب سرد هستید. بعد از حدود 200 متر از سیفون اول به یک سیفون دیگر با دو اتاق بزرگ‌ در دو طرفش می ‌رسید. برای عبور از این نقطه باید یک صعود دو متری انجام دهید و از بالای صخره بروید. اگر به هیجان بیشتری نیاز دارید، می‌توانید مسافت چند متری سیفون را از زیر آب عبور کنید؛ یعنی غواصی کنید و در آن طرف از اتاق بیرون بیایید. بعد از کمی پیاده ‌روی به محوطه بازی می‌رسید که به تالار ریزان معروف شده است. اینجا شاید زیباترین بخش غار باشد. چون سقف آن از استلاکتیت‌های جوان، نازک و بلند و تزئینات آهکی شیری رنگ پوشیده شده است. هر قدر پیش بروید دمای غار پایین‌تر می‌آید و آب کف غار هم سردتر می‌شود.

اطلاعات بیشتر

مرداب نشتارود

تنکابن،نشتارود،مرکز شهر

مرداب نشتارود در مرکز شهر و به طول 3 کیلومتر و عرض 50 متر و عمق 6 تا 10 متر همانند مرداب انزلی و بابلسر موقعیت کم نظیری را برای جلب وجذب گردشگران در این منطقه فراهم آورده است. در شرایطی که اغلب قریب به اتفاق رودخانه های غرب مازندران، کم عمق، پر سرعت، دارای بستری سنگلاخی و ناپایدار و از همه مهمتر، سیل پذیرند، رودخانه ای که از سلسله جبال البرز سرچشمه گرفته و از جنگل معروف خشکه داران و مزارع نشتارود گذشته و سرانجام از وسط بازار نشتارود عبور می کند و به دریا می ریزد، به عکس همه رودهای این منطقه، نسبتا عمیق و آرام است آنقدر آرام که لقب مرداب گرفته است. مرداب چسبيده به شهر است و تقريبا انتهای تمام کوچه های شمالی جنوبی شهر نشتارود، به مرداب نشتارود می رسد. مرداب محل تخمگذاری ماهی های کپور، سفيد، کفال و اردک ماهي و… است و در فصل زمستان هم می توان در آن شاهد مرغابی و خودکا بود اگرعلاقمند به صید و صیادی هستید می توانید مکانی زیبا آرام و دل انگیز را در کناره های این مرداب بیابید

اطلاعات بیشتر

جنگل دو هزار

تنکابن،خرم آباد،جاده دو هزار

دوهزار نام یک منطقه ی توریستی از توابع بخش خرم آباد شهرستان تنکابن در شمال ایران قرار دارد. آب و هوای دوهزار معتدل کوهستانی با تابستان‏های مطبوع و زمستان‏ های نسبتاً سرد است. این منطقه فوق ‏العاده زیبا است و چشم ‏اندازه‌ای بدیع کوهستانی، چمن‏زار و جنگل ‏های مرتفع جلگه ‏ای دارد. دره دوهزار یک مقصد طبیعت‏ گردی با جاذبه ‏های متنوع است. مردم روستاهای دوهزار به زبان مازندرانی با لهجه گیلانی سخن می‏گویند. درآمد اکثر مردم روستاهای دوهزار از فعالیت‏ های زراعی، باغداری و دامداری تأمین می‏ شود. گندم، گردو، سیب، فندق از محصولات زراعی و باغی این منطقه است. پرورش گل گاوزبان نیز در مزارع روستاهای آن رایج است. دامداری از فعالیت‏ های اصلی روستاییان است و گوشت و لبنیات، از محصولات دامی روستاهای دوهزار است. از آنجا که مردان و زنان این منطقه، در کنار فعالیت‏ های زراعی و دامداری به تولید محصولات صنایع دستی همچون چوخا، چادر شب، جاجیم، سفره، کلاه پشمی، کول‏گیر، پوستین کلاه و جوراب پشمی نیز می‏پردازند. م یتواند برای شما که علاقمند به صنایع دستی هستید جذاب باشد. جاذبه‏ های گردشگری دوهزار : دره سرسبز و زیبای دو هزار در ضلع شمالی ارتفاعات البرز و در جنوب شهر تنکابن، به علت شرایط طبیعی و اقلیمی ویژه، مجموعه زیستی و طبیعی کم‏نظیری است که قله‏ ها، چمنزارها، جنگل ‏ها، مرتع ‏ها و یخچال‏ های طبیعی را در خود جای داده است. رودخانه دو هزار، که از ارتفاعات الموت قزوین و تخت سلیمان سرچشمه می‏ گیرد، از حاشیه روستا عبور می‏کند و حواشی بسیار زیبایی دارد. این حواشی زیبا، در فصل تابستان محل مناسبی برای گذراندن اوقات فراغت گردشگران محسوب می‏شود. ارتفاعات دو هزار از مناظر زیبای این منطقه است که قله سیالان و ارتفاعات گردکوه از مهم‏تر ین جاذبه‏ های آن است. قله سیالان مرتفع‏ ترین قله شهرستان تنکابن است. این قله با ارتفاع 4250 متر یکی از جاذبه‏ های مهم ورزشی است، که در مسیر صعود، مناظر کم نظیر آن بسیار جالب توجه است. این مسیر از میان جنگل ‏های سرسبز و کوه‏ های مرتفعی زیبا می‏گذرد. برای دست‌یابی به قله سیالان، که با شکوهی وصف ‏ناپذیر جلوه ‏گری می‏ کند 5 ساعت پیاده ‏روی لازم است. دشت دریاسر در مسیر صعود به قله سیالان قرار دارد این دشت زیبا با آب و هوای بسیار مطبوع و پوشیده از گل‏ها و گیاهان متنوع و چشم ‏اندازه‌ای کوه‏های زیبای هر تنگ لات، خان بن، سیاه کل و کل لات و چشمه‏ سارهای پرآب، یکی از جاذبه ‏های منحصر به فرد طبیعی ایران به شمار می‏ رود. از دیگر ارتفاعات مورد علاقه کوه نوردان می توان به ارتفاعات گردکوه، که 1300 متر ارتفاع دارد، با شیب ملایم، از فضاهای مستعد و زیبای گردشگری دره دوهزار است نام برد. پارک جنگلی چال دره (چالدره) در مسیر تنکابن به دو هزار، با مساحت 94 هکتار، در میان دلتای دو رود سه هزار و دو هزار قرار دارد. این پارک، از امکانات رفاهی و تسهیلات بهداشتی نیز برخوردار است. جنگل‏ های متراکم منطقه دوهزار، با انواع درختان راش، ون، چنار و هیرکانی، درفصول بهار،تابستان و پاییز، سرشار از رنگ‏ های الوان می‏ شوند و چشم ‏اندازهای زیبا و سحرانگیزی پدید می‏ آورند. آبشار ماهی ورزان در سرچشمه رود دو هزار، مزارع گل گاوزبان و چشمه‌های گرخانی از دیگر جاذبه‏ های طبیعی دوهزار می ‏باشند. مراسم سیزده شو، جشن تیرماه، مراسم نوروز خوانی، سیزده بدر، چهارشنبه سوری، شب یلدا و مراسم جمع‏ آوری گل گاوزبان از سنت‏ های جالب توجه این منطقه می‏ باشد. موسیقی محلی روستاهای دوهزار با آواها وآهنگ‏ های محلی در عروسی‏ ها و جشن‏ ها به صدا در می‏ آید.

اطلاعات بیشتر

جاده سه هزار

تنکابن،خرم آباد،جاده سه هزار

جنگل ییلاقی سه هزار یا ارتفاعات موسوم به سه هزار، در مسیر دسترسی تنکابن به خرم آباد پس از عیور از قلعه گردن به سمت جنوب امتداد یافته و از دو راهی لتاک در جانب شرقی وارد یک جاده خاکی می‌شود که به طرف منطقه زیبای سه هزار ادامه پیدا می‌کند. دره سه هزار منطقه‌ای بکر، زیبا با چشم اندازهای بدیع، چمنزارها، جنگلهای مرتفع و جلگه‌ای است. روددخانه پر آب سه هزار از این دره عبور می كند. آب و هوای مطبوع به همراه آبشاره‌ها و چشمه‌های آب گوارا و آرامش رویایی این منطقه برای گروه های توریستی مشتاق آرامش و طبیعت کاملاً ایده‌آل است.همچنین وجود آب گوارای روان و آب و هوای مطبوع، این جنگل را بسیار چشم نواز کرده است. دره سه هزار در قسمت غربی قله علمکوه واقع شده است. در این دره آثارى از زندگى انسان ها در گذشته‌هاى دور بر جاى مانده است. وجه تسمیه دوهزار و سه هزار تنکابن : در قدیم رودخانه را هراز می‌گفتند چون منطقه دوهزار دارای دو رودخانه است یکی از سمت نوشا سرازیر می‌شود و دیگری از سمت قله سیالان و عسل (اسل) محله که در قریه کلیشم به همدیگر می‌پیوندند. همینطور منطقه سه هزار دارای سه رود اصلی شلف رود، گرمارود و مران رود است که به آن سه هراز می‌گفتند. با گذشت زمان با جابه‌جا شدن نقطه، هراز به هزار تبدیل شده است. رودخانه پرآب «سه هزار» تنکابن مجموعه زیستی، طبیعی و کم‌نظیر در ایران است. رودخانه سه هزار یکی از شاخه‌های اصلی رودخانه چشمه کیله است. حتی در اکثر نوشته‌ها و کتاب‌ها این رود را به اسم بزرگ‌ترین شاخه‌اش یعنی سه هزار می‌شناسند. طول رودخانه سه هزار بالغ بر 57 کیلومتر است که دورترین سرچشمه‌اش مربوط به منطقه سه هزار و از کوه‌های تخت سلیمان با ارتفاع بیش از 4600 متر از سطح دریا است. این رود پس از عبور از مسیر کوهستان به سوی دریای خزر جریان داشته ضمن شرب ساختن جلگه‌های حاصلخیز تنکابن در شمال شهر ساحلی شهسوار، وارد دریای خزر می‌شود. پس از طی کردن مسافتی در حدود ۳۵ کیلومتر با وسیله نقلیه در دو کیلومتری شمال شرق روستای میانرود در غرب رودخانه پرور آب معدنی شلف قرار دارد. برای رفتن به آب معدنی شلف باید از کنار قبرستان روستای میانرود راه باریک مالرویی که به سمت چپ (مشرق) می‌رود را ادامه داد و با نیم ساعت پیاده‌روی از این چشمه شفابخش بازدید به عمل آورد. آب معدنی شلف از مواد قلیایی، نمکی، آهکی، فسفر، اکسید آهن، سیلیس، پتاس، آلومین، کلر، کربنات، منیزیم و اسید سولفوریک تشکیل شده و با دارا بودن خواص طبی فراوان برای درمان بیماری های مختلفی نظیر، امراض کلیوی، سوء هاضمه و نقرس، امراض جلدی و درد های رماتیسم مفید است. اطراف آب معدنی شلف، مناظر زیبای طبیعی وجود دارد که جلوه خاصی به آن داده است. مسیر دسترسی به منطقه سه هزار : از تنکابن به سه هزار : جاده تنکابن به خرم آباد پس از عبور از قلعه گردن به سمت جنوب امتداد یافته و دوراهی “لتاک” در جانب شرقی وارد یک جاده خاکی می شود که به طرف منطقه زیبای سه هزار ادامه پیدا می کند. از تهران به سه هزار : اگر از تهران قصد سفر به مناطق بکر و زیبای جنگل‌‌های سه هزار از راه الموت را دارید، بعد از طی فاصله 135 کیلومتری بزرگراه تهران ـ قزوین به میدان ورودی استان قزوین (میدان مینودر) می‌رسید. در این میدان تابلو‌‌های راهنما شما را به سمت الموت راهنمایی می‌کند. از میدان مینودر تا روستای گرمارود حدوداً 120 کیلومتر است که در طی مسیر از روستا‌‌های بسیاری عبور خواهید کرد از جمله از مرکز بخش الموت بالا (معلم کلایه). از قزوین تا گرمارود حدوداً ‌120 کیلومتر است و از گرمارود تا جنگل سه‌هزار حدودا ‌60 تا 65 کیلومتر جاده خاکی است. اگر در منطقه الموت اطراق کنید در مسیرتان هتل نویذر و سوئیت‌‌‌های محلی پذیرای شماست، ‌که ارزان هم هست. اگرهم خواستید در منطقه شمالی مسیر سفرتان اطراق کنید در سه‌هزار یا در دوهزار منطقه رفاهی چالدره دارای سوئیت و امکانات اقامتی است که ظاهراً مربوط به شهرداری منطقه است. علت این که مبنای فاصله را روستای گرمارود عنوان شده است این است که جاده آسفالته تا گرمارود به پایان می‌رسد و بعد از آن جاده خاکی و در دست ساخت در ادامه مسیرتان تا سه هزار شروع می‌شود، اما با ماشین سواری هم می‌شود رفت. تا کنون که خاکی است ولی آنقدر خراب نیست که نشود به این مسیر زیبا و دیدنی رفت. در زمستان به علت بارش برف عبور و مرور کمی سخت است اگر اهل منطقه نباشید سفر در زمستان از این جاده توصیه نمی‌شود. اما در بهار، ‌تابستان و اوایل پائیز بسیار جاده زیبایی است. هنگامی که به جاده خاکی رسیدید بالاجبار باید آرام رانندگی کنید که این خودش حسن زیادی دارد. از دیدن مناطق اطراف جاده خصوصاً از رودخانه و روستا‌‌های کنار آن نهایت لذت را می‌برید، ‌با امنیت رانندگی می‌کنید چون سرعت ماشین شما کم است و وسیله نقلیه شما آسیب نمی‌بیند. بعد از طی چند کیلومتر به روستای زیبای پیجه‌بن می‌رسید روستایی که در ارتفاع تقریباً 2600 متری است و با توقف در آن، هم رفع خستگی می‌کنید و هم از مناظر چشم‌نواز اطراف آن لذت می‌برید. از روستای پیجه‌بن که بگذرید به آبشار گلالک می‌رسید که کمی از جاده دور است ولی از داخل جاده هم می‌توان به خوبی تماشایش کرد. همچنین به آبشار‌‌ها و چشمه‌سار‌‌های زیادی برمی‌‌خورید که زیبایی خاص آنها شما را ساعت‌‌ها به خود مشغول می‌کند، حواستان را جمع کنید به علت بلد نبودن راه به تاریکی نخورد و زودتر حرکت کنید تا هوا روشن است به آبادی‌‌‌های بعدی برسید.

اطلاعات بیشتر

کندلوس

نوشهر،75 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر

روستای زیبای كندلوس با آب و هوای ییلاقی در دامنه سرسبز و خرم رشته كوه های البرز در منطقه كجور در 75 کيلومتري جنوب شرقي نوشهر مازندران واقع شده است. كندلوس شاهد تمدن های گوناگونی در ادوار مختلف تاریخ بوده و نشانه هایی از تمدن قبل از میلاد، تمدن ایران قبل از اسلام و تمدن ایران بعد از اسلام را در خود دارد. این منطقه شامل چهار دهكده به نامهای پیده، گیل كلا، میركلا و كندلوس است. دهكده كندلوس كه یكی از قدیمی ترین مجتمع های انسانی منطقه به شمار می رود در دامنه های سلسله جبال البرز منتهی به دره زانوس واقع است. كار و پیشه اهالی این دهكده از قدیم الایام تهیه و تولید چوب و ذغال در زمستان و كشاورزی در تابستان بوده است و اكنون به دلیل قانون مراقبت از جنگل، اهالی علاوه بر كشاورزی به خیاطی و نجاری روی آورده اند. از صنایع دستی این دهكده می توان به بافتن جاجیم، ایزار (پارچه پشمی چارخانه دستباف) بافتن جوراب، دستكش و بلوز پشمی گلدار و نمدمالی اشاره كرد. علاوه بر نی (نی هفت بند) كه متداول ترین آلت موسیقی كندلوس است دهل و سرنا نیز از سابقه و شهرت بسزایی در این منطقه برخوردار است سرنا در محل به پسپسی معروف است كه از چوب شمشاد تراشیده می شود. اهالی كندلوس مردمانی مهربان و میهمان نوازند هرگز محبتی را بی پاسخ نمی گذارند. ازجمله فعالیت هایی كه به كندلوس در كنار زیبایی های طبیعی جلوه ای خاص بخشیده و موجب شده است كه این دهكده از شهرت بسزایی برخوردار شود برپایی دو موزه مردم شناسی و موزه گیاهان دارویی است. موزه مردم شناسی کندلوس : موزه مردم شناسی کندلوس در دامنه تپه ای در دهكده كندلوس قرار دارد اشیا و آثار متعلق به مردمان این منطقه ازجمله ظروف، كتب خطی، صنایع دستی و… نگهداری می شود. این مجموعه موزه مردم‌شناسی و باستان‌شناسی است که در یک بنای زیبا با الهام از داستان‌های شاهنامه ساخته شده است. در موزه مردم شناسی کندلوس، اشیای ارزشمندی از دوران‌های مختلف تاریخی و از آداب و رسوم منطقه به نمایش گذاشته شده است. این موزه در سال 90 بالغ بر 60000 گردشگر ایرانی و خارجی را میزبانی کرده است و همچنین موجب شهرت و معروف شدن کندلوس در سطح کشور و در سطح بین المللی گردیده است. موزه گیاهان دارویی کندلوس : مجتمع كشاورزی كندلوس در سال 1365 با هدف های كشت، پرورش، تولید و بسته بندی گیاهان اصلی دارویی و معطر و همچنین تولید اسانس ها و روغن های گیاهی تاسیس شد و برای اولین بار در ایران مبادرت به برپایی باغ بوتانیك (موزه گیاهان دارویی) در زمینی به مساحت ده هكتار نمود كه با كاشت بالغ بر 250 گونه گیاه ژنتیك ارزشمند در ایران به تولید و عرضه محصولات گوناگون در زمینه های مختلف اقدام نموده و محصولات خود را به اكثر كشورهای جهان صادر می نماید. دیدن این موزه گیاهان دارویی را به شما پیشنهاد می کنیم خصوصا به گردشگرانی که به گیاهان دارویی علاقه دارند. دیگر جاذبه‏ های گردشگری کندلوس : دیو چشمه، بزرگترین چشمة آب معدنی سرد منطقه است که اطراف آن را انواع گل‏ها و گیاهان و درختان فرا گرفته‏ اند. چشمه آب معدنی دیگری نیز، در پایین دست روستا قرار دارد. حواشی رودخانه کندلوس و دره زانوس با انواع گونه‏ های گیاهی و جانوری، از دیگر جاذبه ‏های طبیعی روستاست. بافت مسکونی سنتی، تپه‏ های باستانی، چندین گورستان مربوط به دوره پیش از اسلام و فرهنگ غنی محلی، روستای کندلوس را به فضای متمایزی تبدیل کرده است. مجتمع فرهنگی و توریستی، امکانات مورد نیاز گردشگران اعم از اقامت، رستوران، پارک کودک، فروشگاه‏های مواد خوراکی، فروشگاه محصولات فرهنگی فراهم آورده است. بخش عمده مطلب فوق از کتاب “كندلوس” نوشته علی اصغر جهانگیری است پیشنهاد ویژه مسیر دسترسی به کندلوس : براي رسيدن به كندلوس از شهرستان تهران : برای رسیدن به كندلوس از زیبایی های جاده كرج ـ چالوس تا 25 كیلومتری شهر چالوس لذت ببرید و سپس وارد دوراهی كجور شوید، پس از عبور از پل رودخانه چالوس و ورود به جاده آسفالته كجور كه به طرف شرق كشیده شده و طی مسافت حدود 18 كیلومتر جاده آسفالته دیگری از مسیر اصلی كجور به طرف جنوب جدا شده كه از این دو راهی كندلوس حدود 15 كیلومتر فاصله دارد و جاده منتهی به كندلوس نیز از نقاط زیبایی عبور می كند. کندلوس در تمامی فصول زیبایی های خاص خودش را دارد اما فصل بهار و تابستان پیشنهاد می شود.

اطلاعات بیشتر

پارک جنگلی سیسنگان

نوشهر،27 کیلومتری نوشهر به نور

پارک جنگلی سی سنگان (سیسنگان) در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد. پارک جنگلی سی سنگان یکی از قدیمی ترین و زیباترین پارک های شمالی کشور محسوب می شود. ساحل زیبای دریا، تنوع پوشش گیاهی، وجود امکانات رفاهی و جاده های جنگلی این پارک را به مرکز مهم جذب مسافر در شمال کشور تبدیل کرده است. جنگل سیسنگان یک جنگل نمونه و طبیعی از جنگل‌های جلگه‌ای شمال ایران است که ترکیب و تنوع گونه‌های درختی آن جاذبه دارد. در این بوستان جنگلی درختان بلوط با قطر بیش از دو متر و همچنین گونه‌های شمشاد و افرا دیده می‌شود پارک جنگلی سی‌سنگان تنها ذخیره‌گاه بزرگ و منحصر بفرد شمشاد کشور و سطح خاورمیانه است و مساحت قابل توجه و همجوار آن با دریا، به آن زیبایی کم نظیری داده است. در جنگل سی سنگان پستاندارانی چون شوکا، مرال، خرس قهوه‌ای، پلنگ، روباه، گربه جنگلی، گراز و شغال زیست می‌کنند. که البته در اعماق این جنگل زیست می کنند و خطری برای گردشگران که از در ورودی وارد این پارک جنگلی می شوند، ندارند. بوستان جنگلی سی‌سنگان یکی از بهترین و با ارزش‌ترین بوستان های جنگلی شمال کشور است که بخشی از آن ذخیرگاه و بخش دیگر تفرجگاه در نظر گرفته شده است. بوستان جنگلی سی سنگان در سال 1344 احداث شد از ساحل دریای خزر تا ارتفاع 50 متری از سطح دریا امتداد دارد دارای آب و هوای مرطوب با زمستان ملایم و میانگین بارندگی سالانه هزار و صد میلی لیتر است. از شمال به دریای خزر، از جنوب به سلسله جبال البرز، از غرب به روستای توسکاتک و از شرق به روستای صلاح الدین کلا محدود می‌شود. مساحت این پارک در حدود ۶۰۲ هکتار است و زیستگاه انواع گونه‌های درختی، درختچه‌ای خشبی و علفی و جانوری است. مقایسه پارک جنگلی سیسنگان و پارک جنگلی نور : تنوع گونه‌ای و طبیعی بودن در پارک جنگلی سی‌سنگان، در مقایسه با بوستان جنگلی نور و موارد مشابه بیشتر است و اشکوب‌بندی بالاتری دارد. قسمت جنوبی بوستان جنگلی سی‌سنگان بکرتر است و هیچ نوع مداخله پرورشی و قطع درخت در آن انجام نشده است. امکانات جنگل سی سنگان : از جمله امکانات سی سنگان می توان به فضای کمپینگ، نمازخانه، تالار، کافی شاپ، سفره خانه، رستوران، فروشگاه های متعدد، پلاژ بانوان و آقایان، موج سواری، جت اسکی، پیست اسکیت، دوچرخه سواری، پارک کودک، پارک بادی، پیست اسب سواری، باغ وحش، سنگ نوردی، اسب سواری و پیست ماشین های کنترلی اشاره کرد همچنین ۱۳ دستگاه سرویس بهداشتی، سکوی آبخوری و ساختمان نمایشگاه دائمی منابع طبیعی در این پارک وجود دارد.

اطلاعات بیشتر

آبشار آب پری

نور،رویان،هشت کیلومتری رویان

آب پری یا آب پری رویان منطقه ‌ای گردشگرپذیر و خوش آب و هوا است که در شهرستان نور استان مازندران در نزدیکی شهر رویان یا به عبارتی در جاده رویان یا علمده قدیم، در پانزده کیلومتری جنوب شرقی شهر نور واقع شده ‌است. منطقه آب پری دارای آبشاری به همین نام است که البته با نام محلی “پری او” هم شناخته می شود. در آب پری درختان با فاصله کم از یکدیگر قرار دارند و بیشتر مناطق بکر و دست نخورده مانده ‌است. این ناحیه همسایه کجور و یوش است. آبشار آب پری در کناره جاده قرار گرفته ‌است. این آبشار، شباهت چندانی به آبشار ندارد زیرا قسمتی از سنگ‌های کوه در اثر رانش زمین در شیب تند کوه جمع شده ‌اند و آب کمی از لابه‌لای این سنگ‌ها در جریان است. با این حال گردشگران پرشماری در روزهای تعطیل و تعطیلات آخر هفته به این محل می‌آیند. اختلاف درجه حرارت این ناحیه با هوای شهر رویان تقریبا ۱۰ درجه سانتیگراد است. درختان جنگلی در مناطق کم ارتفاع‌تر و درختان کاج در نقاط بلندتر دیده می‌ شوند. نام آبشار ریشه در افسانه هایی دارد که در آنها به پری زیبایی در بالا اشاره شده است. انتهای این جاده جنگلی ـ کوهستانی به کجور ختم می شود. که از طریق کجور نیز دسترسی به “کندلوس”، “دوآب” و “مرزن آباد” و … فراهم است. در طول مسیر همچنین یک خروجی برای اتصال به یوش (زادگاه نیما یوشیج) و “بلده” وجود دارد. اما پیش از اینها پارک جنگلی رویان و آبشار آب پری قرار گرفته اند. جاده آب پری هم عرض جاده چالوس است، اما اطراف جاده آنقدر فضای صاف و باز برای اطراق کردن وجود دارد که هر گردشگری به راحتی می توانند گوشه دنجی برای خود پیدا کنند. در فصل بهار، در نقاط مرتفع به دلیل برودت هوا، درختان نسبت به ابتدای جاده کمتر سبز شده اند. اما با این حال از زیبایی های جنگل در فصل بهار کم نشده است.

اطلاعات بیشتر

جنگل و آبگرم لاویج

نور،18 کیلومتری جنوب چمستان

لاویج یکی از دهستان های شهر چمستان نور در استان مازندران می باشد که در پای سلسله جبال البرز قرار دارد و دارای موقعیت پای کوهی است. روستای ییلاقی لاویج در 18 کیلومتری جنوب چمستان در میان دره های جنگلی و زیبای البرز قرار دارد. در بدو ورودی چمستان از غرب یک مسیر زیبای آسفالته به طرف جنوب كه از جاده اصلی منشعب می شود و با عبور از پارک جنگلی کشپل به لاویج ختم می شود.به عبارتی در عرض جغرافیایی ۳۶ درجه و ۲۵ دقیقه شمالی و طول جغرافیایی ۵۲ درجه و ۴ دقیقه شرقی در ارتفاع ۷۳۹ متری از سطح دریا قرار دارد. فاصله لاویج تا شهرستان نور، 35 کیلومتر است. روستایی ییلاقی “لاویج”، یكی دیگر از نقاط دیدنی و جذاب این منطقه است که از پر طرفدارترین جاذبه های گردشگری این منطقه است که با توجه به این كه جاده چمستان به لاویج از پارک جنگلی کشپل می گذرد و از میان جنگل عبور می کند به همین دلیل فضای دلپذیری را برای گردشگران فراهم می سازد و هر سال مسافران زیادی را به این منطقه می کشاند. دور تا دور دهستان لاویج را حصار بلندی از کوه های البرز فرا گرفته است که در بهار و تابستان پوشیده از درختان انبوه و سرسبز می شود که مناظر بدیع و دل انگیزی خلق می کند. این منطقه از آب و هوای بسیار مطبوع و خنکی در بهار و تابستان برخوردار می باشد که به همراه طبیعت و سرسبزی بی نظیر مسافران و توریست های زیادی را در خود جذب می کند. در حال حاضر دارای سه مسافر خانه در کنار آبگرم و دو سوئیت و صدها خانه و ویلاهای اجاره ای می باشد که با توجه به خیل عظیم مسافر در بهار و تابستان ظرفیت پذیرایی از همه مهمانان را ندارد. جنگل های لاویج : یکی از جلوه های جذاب طبیعت لاویج، جنگل های انبوه و متراکم آن تا ارتفاع ۲۵۰۰متری از سطح دریا و به خصوص درختان راش آن که یادگاری از دوره های گذشته جنگل های هیرکانی در میلیون ها سال قبل است می باشد. مسافران از این موهبت کمتر استفاده کرده و به جنگل های حاشیه جاده ها، بیشه زارها و آبگرم معدنی لاویج اکتفا می کنند و این چشم انداز بی نظیر طبیعی را که از با شکوه ترین صحنه های طبیعت لاویج را به نمایش گذاشته بهره چندانی نمی برند و این درحالی است که خاطره سفر از این جنگل ها هرگز فراموش نخواهد شد و مسافرت از طریق این جنگل های طولانی برای هر نوع توریست تجربه ای جالب و به یاد ماندنی دارد. جنگل های لاویج از تنوع زیاد گونه های گیاهی و دختان گوناگون برخوردار است و در هر ناحیه آن چشمه سارانی از دل زمین به بیرون می جوشد و در هر فصلی از سال از میوه های وحشی و جنگلی خاصی برخوردار است. بهار با شکوفه های سفید، تابستان یکسره سبز و پاییز هزار رنگ آن از جاذبه های جالب و طبیعی آن به شمار می رود. آبگرم لاویج : آبگرم لاویج در دامنه های کوه های قسمت شرقی لاویج از دل زمین به بیرون می جوشد. این آب گرم دارای املاح معدنی و گوگرد های فراوانی می باشد که برای امراض پوستی و دردهای مفاصل کمردرد، پادرد و مهمتر از همه برای تمدد اعصاب بسیار مفید می باشد. از آبگرم های معروف آن آبگرم لاویج “بیبنو”، “شفل” و… را نام برد که هر کدام از آنها دارای خواص مخصوص به خود می باشد. آبگرم ها دارای امکانات قابل قبول و بهداشتی مثل دوش، استخر و وان می باشد. معرفی آبشار حرام او : یکی دیگر از جاذبه های طبیعی لاویج آبشار “حرام او” است با مقدار فراوان آب که از دل زمین به بیرون می ریزد در مسیر جاده چمستان به لاویج قرار دارد و دارای آب خنک و گوارایی است و همیشه پذیرای جهانگردان زیادی در مسیر جاده می باشد و دارای عناصر فضایی کوه و جنگل می باشد. این آبشار دارای امکانات پذیرایی و تفرجگاهی بسیار زیبایی برای مهمانان عزیز می باشد. در مورد وجه تسمبه آن (به طور شفاهی) چنین نقل می شود که این آب به “حرم او” معروف است چون این آب از ارتفاعات سوردار و از پایین دست حرم امام زاده ای که درآنجا دفن است به پایین سرازیر می شود و (او) در زبان طبری به معنی آب می باشد و با ترکیب این دو معنی آبی که از حرم می آید را می دهد. این لفظ به مرور زمان به حرام او تغییر یافته است. جاذبه های گردشگری طبیعی لاویج : ناحیه کوچک و کم وسعت لاویج، دارای نواحی اکوتوریستی بی نظیری می باشد. از نواحی تفریحی و توریستی آن می توان از: پارک جنگلی کشپل، آبشار حرام او، جاده های جنگلی، آبگرم معدنی لاویج، سوردار، جنگل اسیونگ، مراتع و چمنزارهای نومه، چشمه ها و رودخانه های پرآب و خروشان، ییلاق زیبای ایزوا، منطقه ییلاقی میرخمند و کوه های پوشیده از انبوه درختان و جنگل های وسیع و بکر را نام برد. یکی از جلوه های جذاب طبیعت لاویج، جنگل های انبوه و متراکم آن تا ارتفاع 2500 متری از سطح دریا و به خصوص درختان راش آن که یادگاری از دوره های گذشته جنگل های هیرکانی در میلیون ها سال قبل است، می باشد. معرفی سوغاتی های لاویج : رویش گیاهان و شکوفه های درختان در فصل بهار و تابستان همراه با عطر گل های وحشی و گیاهان معطر و خوشبو و چمنزارهای انبوه از گل های بهاری این منطقه را برای پرورش زنبور عسل و زنبورداری مساعد ساخته به طوری که عسل لاویج با عطر و طعم طبیعی از سوغات اصلی لاویج می باشد و همچنین صنایع دستی که با چوب کار شده اند. از آنجایی که این منطقه از پوشش گیاهی کافی و آب فراوان برخوردار است دامداری نیز به عنوان شغل ها ی جنبی مردمان لاویج می باشد و ماست، شیر، پنیر، دوغ و کره محلی لاویج هم از شهرت و اعتبار خاصی در میان مسافران و توریست ها برخوردار است.

اطلاعات بیشتر