ورود به سایت
یا
ثبت نام در سایت
لطفا کد تاییدیه که از طریق پیامک برایتان ارسال میشود را وارد کنید
در صورتی که کلمه عبور خود را فراموش کرده اید شماره تلفن همراه خود را جهت بازیابی آن وارد کنید
لطفا کد تاییدیه که از طریق پیامک برایتان ارسال میشود را وارد کنید
رمز عبور جدید خود را وارد نمایید
هتل سنتر ایران
اهواز
این رود با طول ۹۵۰ کیلومتر طولانیترین رودی است که تنها در داخل ایران قرار دارد و در عین حال تنها رودخانه ایرانی است که به آبهای بینالمللی و اقیانوسهای جهان ارتباط دارد. کارون تنها رود ایران است که بخشی از آن قابل کشتیرانی است و آب آشامیدنی شهر اهواز از رودخانه کارون تامین میشود. کارون از یک طرف در خرمشهر از طریق مصب خود به اروند رود که رودخانههای دجله و فرات از کشور عراق نیز به آن میریزند وصل میشود و از طرف دیگر به خلیج فارس و اقیانوس هند مرتبط میشود.
اطلاعات بیشترجنوب شهر شادگان
تالاب بین المللی شادگان یکی از تالاب های بزرگ ایران می باشد. این تالاب که در جنوب غربی ایران در جنوب شهر شادگان در استان خوزستان واقع شده بیش از ۴۰۰هزار هکتار وسعت داره. یکی از شگفتیهای تالاب شادگان، داشتن همزمان آب شور، شیرین و لب شور است، که این ویژگی تنوع زیستی بی نظیری را موجب شده. این تالاب متاسفانه هنوز در کشور و حتی استان خوزستان ناشناخته مانده. کوچه پس کوچه های روستای سراخیه در میان آب هستند و به همین دلیل، می گوییم اینجا ونیز ایران است.
اطلاعات بیشترسی کیلومتری شمال دزفول
عباس آباد بخشی از جنگل های ملی دز است که در جنوب شهر دزفول و در کنار روستای با همین نام واقع شده است. جنگل های دز آخرین بازمانده جنگل های مناطق نیمه گرمسیری می باشند .فضای بیشه عباس آباد به صورتی بکر و زیبا در کنار رود دز گسترده شده و فاصله آن تا شهر حدود ۱۰ کیلومتری است. شهر دزفول به دلیل نوع پوشش درختان معمولا تمام سال سبز است اما در این بیشه زیبا درختان در فصول مختلف سال تغییر رنگ داده و می توان در آن به زیبایی پاییز و سایر فصول را لمس کرد.
اطلاعات بیشتردر فاصله ۱۰ کیلومتری شهر خرمشهر
این جزیره در موقعیت جغرافیایی N302046 E481249 قرار دارد. جزیره مینو از جزیرههای ایران در استان خوزستان است. این جزیره در گذشته نام صلبوخ داشته و بین آبادان و خرمشهر واقع شده و دو شاخه اروندرود آن را فرا می گیرد.این جزیره دارای ۱۰ متر ارتفاع از سطح دریاست و در فاصله ۱۰ کیلومتری خرمشهر است. بزرگترین قطر جزیره ۲/۶ کیلومتر و مساحت آن ۸/۱۷ کیلومتر مربع است. مینو شهر، شهر کوچکی است که در آن قرار گرفته است و بزرگترین آبادی این جزیره است. این شهر جمعیتی در حدود ۱۲،۰۰۰ نفر دارد. این شهر تفریح گاهی برای مردم آبادان و خرمشهر به حساب می آید. کشاورزی و پرورش دام در این جزیره جایگاه خاصی دارد. در جزیره مینو ۵ نهر جریان دارد که دو تای آن ها از رود جرف و سه تای آن ها از اروندرود منشعب می شوند. این جزیره از معدود نقاط جهان است که آبیاری بوسیله برکشند و فروکشند آب انجام می شود و به وسیله ای نیاز نیست.این جزیره سراسر از نخلستان پوشیده شده که محیط زیست مناسبی برای زیست پرندگان مهاجر است. همچنین نیزارهای انبوه آن پناهگاه حیوانات وحشی مانند گراز است. .بسياري از ساکنان مينو را اعراب تشکيل مي دهند و به همين سبب، زبان رايج مردمان شهر عربي است. گذر از آب اروند و ديدار اقوام، بزرگترين دلمشغولي مردمان دو سوي مرز را شکل مي دهد. نام قديم اين جزيره “صلبوخ” که در زبان عربي ريگ معنا مي داده و نام فعلي آن “مينوشهر” است.اين جزيره از شرق هم مرز با ايران و از غرب هم مرز با عراق است.اكثريت ساكنين اينجزيره را افراد بومي تشكيل مي دهند
اطلاعات بیشتر13 کیلومتری جاده اندیمشک به اهواز
چشمه آب معدنی دهلران در ۱۳ كیلومتری جاده اندیمشك به اهواز جادهای منشعب میشود كه پس از ۱۲۰ كیلومتر به دهلران میرسد. چشمه معدنی دهلران به فاصله ۵ كیلومتری شمال آن از زمین خارج میشود. در این منطقه، دره وسیعی وجود دارد كه بوی سولفور آن از فاصله دور به مشام میرسد. آب این چشمه از دسته آبهای كلرورسولفاته و بیكربناته كلسیك گرم میباشد و خواص درمانی فوقالعادهای دارد. مردم منطقه به منظور درمان بیماریهای روماتیسمی، درد مفاصل و استخوان از آب این چشمه استفاده میكنند.
اطلاعات بیشتر3 کیلومتری شمال شهر رامهرمز
در سه کیلومتری شمال شهر رامهرمز در جاده کمربندی رامهرمز به ایذه روبه روی روستای بقدک در روی کوه های گچی قلعه زیبای داو دختر قرار گرفته که از لحاظ تاریخی دارای قدمت زیاد و به دوران ساسانیان تعلق داره. این قلعه در شمال رامهرمز در دامنه های میانی کوهی گچی بر روی دو تپه در امتداد هم واقع شده. شکل گرد و دایره مانند هر دو واحد قلعه چنان است که معماری قلعه سازی رومی را می رساند و مانند آثاری است که از قلاع رومی در جنوب مدیترانه کمابیش بر جای مانده. این قلعه شبیه دژی است که در روزگار ساسانیان برای حفاظت راه تجاری و نظامی شوش، واجار، اصفهان یا برای نگهبانی کاخ و خزائن رامهرمز یا نظارت بر جلگه زراعی، باغها، مزارع و انبارهای غله ساخته شده باشد و رومی ها در ساختن و یا در طرح و نقشه آن دخالت داشته باشند. پیشینیان آن را به نام قلعه «دا و دور» به معنای «مادر و دختر» می خواندند. برخی پژوهشگران و مردم نگاران نام «داوو و دختر» را بیانگر میزان نفوذ و اقتدار زنان در برهه ای از تاریخ می دانند و گروهی دیگر نیز بر این باورند که این لفظ، شکل تغییریافتهٔ لفظ «دادور» به معنای دادگستر می باشد، هرچند این نظریات محکم نیستند. در ساخت این قلعه سترگ از مصالح ساختمانی چون سنگ، ملات گچ و در برخی از نقاط از آجر و قیر استفاده شده که سنگ آن از رودخانهٔ «اعلا» و سنگ پی آن را از معادن اطراف آن که در حدود سه کیلومتری شرق و شمال شرق قلعه قرار دارد، آورده اند. قیر آن که قیر طبیعی می باشد از معادن قدیمی در سه کیلومتری ضلع شمالی قلعه به محل آورده شده است. بیش ترین استفاده از آجر در این بنا مربوط به برج های ظلعه جنوبی است. این قلعه در ۳ کیلومتری شمال شهر رامهرمز بر روی کوه های مرتفع گلچین مشرف بر شهر و دشت رامهرمز قرار دارد. قلعهٔ دا و دختر در ارتفاع حدوداً ۶۰۰ متری بر روی کوه قرار دارد به طوری که از سینه کش پایین کوه تا قلعه حدود ۳۰ دقیقه راه است.
اطلاعات بیشتر5 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان شوش
محوطه باستاني هفت تپه حدود 15 كيلومتري جنوب شرقي شهر شوش واقع شده و همانطور كه از نام آن پيداست از تپههاي متعددي تشكيل شده است. گستردگي اين محوطه باستاني به مراتب باعث جلب توجه كاوشگران مختلف قرار گرفته است. اولين عمليات حفاري به سرپرستي دكتر عزت الله نگهبان در سال 1344 در اين محل آغاز گرديد كه تا سال 1357 ادامه يافت. موزه هفت تپه و مرکز مرمت چغازنبيل در جوار محوطه باستانی هفت تپه احداث شده است. آرامگاه ايلامی که دارای اولين طاق هلالی جهان است دارای قدمت حدود دو قرن قبل از احداث چغازنبيل است.برای اطلاعات بيشتر به صفحه چغازنبيل و هفت تپه برويد.
اطلاعات بیشتر45 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان شوش
این معبد درسال 1300 پیش از میلاد به طول 1300 و عرض 100 متر مربع ساخته شده است. این مجموعه که در فاصله 2 کیلومتری رود دز قرار دارد، بعدها به نام دورانتاش یا شهر اونتاش گال مشهور گردید. این شهر یادگار تمدن عیلام جدید است که از سه حصار تودرتوی خشتی تشکیل شده و دروازه اصلی آن بر روی حصار بزرگ در جبهه شرقی قرار دارد. در حد فاصل حصار اول و دوم کاخ های شاهی و آرامگاه های سلاطین عیلام قرار دارند. دژ بین حصار دوم و سوم بقایای تصفیه خانه آب واقع شده است، تصفیه خانه آب چغازنبیل در شمار قدیمی ترین تأسیسات آبرسانی بشمار می رود. آب آن از رودخانه کرخه و از فاصله 45 کیلومتری با حفر و احداث کانالی تأمین می شده است. در مرکز حصار سوم معبد اصلی (زیگورات) قرار دارد. معبد اصلی به ابعاد 105*105 متر، مربع کاملی است که اضلاع آن در جهات اصلی شرقی، غربی و شمالی و جنوبی واقع شده اند. اصل این معبد با به کارگیری میلیون ها آجر و در5 طبقه ساخته شده بود که در حال حاضر دو طبقه از آن باقیمانده است. ارتفاع آن در گذشته حدود52 متر و متشکل از پنج طبقه بود. طبقات این معبد بر خلاف تمامی زیگورات های بین النهرین بر روی همدیگر ساخته نشده، بلکه هر طبقه مستقلأ از سطح زمین به بالا احداث شده است. به غیر از طبقه اول و پنجم، تمامی طبقات از خشت پر شده اند، طبقه پنجم که،مرتفعترین طبقه محسوب می شود، جایگاه قرار دادن بت های آنزمان بوده است. مهمترین این بت ها، خدای اینشوشیناک یا خدای خاص شهر شوش بوده است. اونتاش گال بانی این،معبد می گوید: پس از آن که مصالح ساختمانی را به دست آوردم، من در اینجا شهر اونتاش و حریم مقدس را بر پا نمودم و آن را در یک دیوار خارجی و یک دیوار داخلی محصور نمودم. من معبد بلندی ساختم که شبیه آنچه شاهان پیش ساخته اند نبود و آن را به خدای اینشوشیناک و خدای هومبان حریم مقدسی وقف کردم. باشد که ساختمان و زحمت من موقوفه ایشان شود و لطف و عدل هومبان و اینشوشینا ک در اینجا برقرار بماند. بر روی دیوارهای معبد آجرهایی به خط میخی مشاهده می شود که همگی دارای متنی یکسان هستند که بیانگر نام پادشاه و هدف او از ساخت این معبد می باشد. در اطراف معبد و بر روی کف اصلی دو سکوی مدور بریده مشاهده می شود که نظرات مختلفی در مورد آن ها ابراز شده، برخی آن ها را سکوی قربانگاه و برخی دیگر محل ستاره شناسی و ساعت خورشیدی دانسته اند. مجموعه این شهر و آثار تمدن عیلام در هفت تپه در سال640 پیش از میلاد در حمله آشوریان به سرکردگی آشور بانیپال ویران گردید و حاکمیت عیلامیها پس از هزاران سال منقرض شد.
اطلاعات بیشتر75 کیلومتری شهرستان مسجد سلیمان
دشت شیمبار یا شیرین بهار، مرز استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری است که ۷۵ کیلومتری مسجدسلیمان قرار دارد و با ده هزار نفر جمعیت پراکنده روستایی و عشایری یکی از پرجاذبهترین نقاط تفریحی این شهرستان است.اکثر مردم این سرزمین از ایل موری و گمار میباشند.از دیدنیهای دشت شیمبار کوه قلندران است که درگذشته پناهگاهی برای یاغیها و مخالفین حکومتهای وقت بود.دشت پر از انگورهای یاقوتی است که مالک خصوصی ندارد. این منطقه از یک طرف در دامنه کوه دلا قرار دارد و محدودۀ آن از سرحونی شروع شده و شیرین بهار را به دو بخش بالا و پایین تقسیم می کند. شیرین بهار شامل مناطق: تنگ سنو (تنگ سنان)، پل نگین، گذرگاه، امامزاده صالح ابراهیم می باشد. وجود چشمه های متعدد و آبشارهای زیبا و همچنین وجود رودخانه ای معروف به شط شیمبار در کنار جنگل پوشیده از انواع درختان بلوط، بادام، بوته های وحشی مانند: قارچ، و انواع مرکبات، انگور کوهی، توت، انار و سیب زیبائی خاص به این منطقه داده است. وجود کوههای سر به فلک کشیده و مناسب کوهنوردی و پوشیده از گلها و بوته های متنوع و انواع حیوانات زیبائی منطقه را دوچندان کرده است. بدلیل وجود خاک مناسب و آب و هوای مساعد در این منطقه محصولات کشاورزی از قبیل گندم، جو، نخود و عدس کاشته می شود. از لحاظ آثار تاریخی می توان به وجود نقش برجسته های تنگ بتا و تنگ سنان اشاره کرد. این سنگ نگاره ها بر سینه کوه کنده کاری شده اند که با در نظر گرفتن نوع پوشش و آرایش موی سر این سنگ نگاره ها می توان گفت که همزمان با دورۀ اشکانیان و مربوط به الیمائیدها (حکومت محلی همزمان با اشکانیان که اندیکا جزئی از قلمرو آنها محسوب می شده) هستند. سید محمد علی شوشتری در تاریخ جغرافیای خوزستان در مورد تنگ بتا چنین می نویسد: ((در تنگ بتا دوازده نقش انسان در دو مجلس طراحی شده دیده می شود، نقش های سمت راست مشتمل بر سه نفر با قامتی کوتاهتر از بقیه افراد هستند در حالی که دست چپ بر روی دوش نفر کناری قرار دارد. سایر افراد نیز به همینگونه دیده می شوند. دو نفر تاج مانندی بر سر داردند که آنها را از دیگر افراد متمایز می نماید به نظر می رسد که ملکه و همسر شاه باشند همچنین سایر افراد شاید از درباریان باشند و تن پوش همگان مانند اشکانیان چین داراست اینگونه برداشت می شود که همگی آنان در حال انجام مراسم مذهبی هستند. انواع بردگوری (استودان): ایرانیان دوران باستان به دلیل اعتقاد داشتن به قداست خاک که یکی از عناصر چهارگانه خلقت می باشد، پاک بودن آن را ضروری می دانستند لذا از تماس اجساد مردگان با خاک به شدت پرهیز می کردند به همین منظور مردگان خود را در هوای آزاد قرار می دادند تا گوشت آنها طعمه جانوران و پرندگان شود و بعد از مدتی که تنها استخوانهای مرده باقی می ماند آنها را درون استودان ها قرار می دادند این استودانها در دل کوه و یا در دل سنگهائی که به صورت مجزا در جاههای مختلف پراکنده بودند کنده می شده اند بعضی از این بردگوریها (استودانها) در جاهای دیگر به همراه نقش برجسته هستند. البته نظر دیگری در مورد بردگوری وجود دارد و آن اینکه: هنگام کوچ، افراد کهنسالی که توانائی همراهی کردن با کوچندگان را نداشتند، درون این بردگوریها به همراه آب و غذای کافی قرار داده می شدند که هیچ سندی دال بر واقعیت این موضوع نه در کتب قدیمی بختیاری وجود دارد و نه حتی کسانی که این مطلب را بیان می کنند با چشمان خود دیده اند و صرفا به شنیده ها استناد می کنند. با در نظر گرفتن عطوفت و مهربانی و احترام به بزرگان بخصوص افراد پیر و سالخورده در نزد بختیاریها و همچنین ناممکن بودن رعایت مسائل بهداشتی در چنین شرایطی، این نظریه دور از واقعیت به نظر می رسد. یکی دیگر از آثار شیرین بهار پل نگین یا خدا آفرید می باشد. این پل آب شیرین بهار را به رودخانه کارون انتقال می دهد و قدمت آن مربوط به دوران اشکانیان است. از آثار دیگر می توان به : امامزاده صالح ابراهیم، تپه های باستانی و نقوش برجسته و شیرهای سنگی اشاره کرد. علاوه بر موارد ذکر شده در این منطقه قناتهای قدیمی نیز وجود دارند. قباد باقری در کتاب بختیاری در گذر زمان به نقل از مردم محلی بیان می کند که بر فراز کوه دلا و در جنوب غربی این نقش برجسته ها، قلعه هائی بنام قلعه کله قندی، قلعه آهنگری، و قلعه دزوراز (درمنا) وجود دارند. این قلعه ها ممکن است زمانی محل فرمانروائی الیمائیدها بوده باشند. لایارد این نقش بر جسته ها را متعلق به دوران ساسانیان میداند. از صنایع دستی شیرین بهار می توان از گلیم باقی، قالیبافی، لت (سیاه چادر) درست کردن مشک و دوختن لباسهای محلی و لچک یاد کرد. از مراسم هائی که بعنوان بخشی از هویت قوم بختیاری به شمار می روند میتوان به مراسم عزاداری و جشنهای شادی اشاره کرد. بازیهای محلی این منطقه شامل: چوکلی بازی، الختر، اسب سواری، تیراندازی هستند که کودکان و بزرگسالان آنها را به مناسبتهای مختلف بازی می کنند. جمعیت این منطقه متغیر است. در تمامی فصول سال میتوان از مناظر زیبای شیرین بهار دیدن کرد. از غذاهای سنتی این منطقه میتوان به کباب بختیاری، اوترشی، اوبسور، موسیر و قارچ سرخ شده، گرده و توچری اشاره کرد. سوغات روستا شامل انواع مرکبات، عسل، قارچ، روغن و نان محلی (نون تیری)، کره محلی، کشک و قارا و ….. می باشد. شیرین بهار دارای طبیعت بسیار زیبا، بکر و نادر بوده که در نوع خود کم نظیر است. با قرار گرفتن مناظر طبیعی، آثار تاریخی و فرهنگ قومی درکنار هم، این منطقه استعداد تبدیل شدن به یک مکان توریستی را به شدت داراست.
اطلاعات بیشترشوش ، خیابان امام خمینی، شرق روخانه شاوور
(دانیال یكی از پیامبران بنی اسرائیل) قرن هفتم قبل از میلاد است. دانیال به زبان های عبری مفهوم (خدا حاكم من است) را دارد. در سال ۶۵۵ قبل از میلاد وی را به دربار «نبوكد نصر» پادشاه بابل به اسارت بردند. وی در آنجا به علوم كلدانیان وزبان مقدس واقف گردید ودر حكمت از آنان پیشی گرفت. اولین واقعه ای كه سبب نفوذ دانیال نبی گردید تعبیر خواب نبوكد نصر بود. بدین گونه پیغمبری خود را آشكار نمود و مورد توجه آن پادشاه قرار گرفت. وی به همراه عده ای از قوم یهود به ایران مهاجرت نمود و در شوش ساكن شد و در آنجا وفات یافت. آرامگاه دانیال نبی در ساحل شرقی رودخانه شاوور و روبروی تپه ارگ قرار دارد. بنای زیارتگاه شامل دو حیاط است. بر روی گنبد مخروطی پله ای قرار دارد كه نوع رایج گنبدهای منطقه است. در مورد محل دفن پیکر دانیال نبی اختلاف نظر وجود دارد اما هر ساله صدها تن از ایرانیان یهودی بر روی تپهی ارگ شوش جمع میشوند و به پیامبرشان ادای احترام میکنند. دانیال، پسر یوحنا پیامبری است که نسب وی به یهودا فرزند یعقوب نبی میرسد. آنچه بیش از همه محل استناد و توجه است، حضور وی در شهر باستانی شوش و در نهایت وفات او در همین مکان است.
اطلاعات بیشترجنوب شرقی هندیجان و کیان
شهرت آسك در دوران اسلامی به سبب جنگی كه میان خوارج ازارقه و سپاه عبیدا.. بن زیاد در این محل در گرفت معروف بوده است در كتاب تاریخ و جغرافیا ی خوزستان در ص 155و156 سید محمد علی امام می نویسد : عبیدا… زیاد در سال پنجاه و هشتم هجری یك مجتهد بزرگ بنام ابو هلال مرداس بن حدیر حنظلی را كه پیشوای خوارج ازارقه بوده در بصره به زندان انداخت . مرداس پس از رهائی از زندان عبید ا… با چهل تن از یاران خود به اهواز و سپس به شهر آسك آمدند عبید ا… سپاهی مركب از دوهزار تن را در پی مرداس و یارانش فرستاد و میان سپاه عبیدا… ومرداس در شهر آسك جنگ در گرفت و سپاه عبیدا… شكست خورد و چنان گریختند كه تا بصره پشت سر خودرا نگاه نكردند و فرمانده شان تا مدتها مورد ریشخند كودكان بود . در سال 61 هجری مرداس ویارانش در شهر آسك استقرار یافتند و مواضع خود را مستحكم كردند اما عبیدا… كه كار قتل امام حسین (ع) و یارانش را در كربلا به پایان رسانید مجددا یك سپاه سه هزار نفری به فرماندهی سعید بن اسلم الكلابی را مامور نمود و به شهر آسك فرستاد و مرداس بن حدیر حنضلی و یارانش را در حال نماز كشتند .شاعر عرب بنام عیسی بن فاتك در خصوص این واقعه شعری سروده است كه : « الفی مومن فی مازعمتم و یقتلهم با آسك اربعونا » در كتاب حدود العالم نیز آمده است كه:( ( در شهر آسك حرب ارزقیان آنجا بوده است اندر قدیم )).
اطلاعات بیشترجاده ترانزیتی اهواز- اندیمشک
منطقه حفاظت شده كرخه در استان خوزستان بين N3140 عرض شمالي و E4825 طول شرقي واقع شده است. مساحت آن در 13995 هكتار مي باشد. پوشش گياهي: گز, پده ,جاز و سريم. پستانداران : گوزن زرد ايراني ,گرگ , روباه , گربه جنگلي , خدنگ ,شغال , كفتار , تشي ,شنگ ,گراز و انواع پرندگان و جوندگان. گوزن زرد ایرانی یکی از کمیابترین گونههای گوزن در سرتاسر جهان است. به جرات میتوان گفت که این گونه را میتوان تنها در حاشیه دز استان خوزستان یافت. دو نوار باریک حاشیه دز و کرخه باقیمانده جنگلهای 400 هزار ساله بین النهرین هستند. جنگلهای نمونه حمیدیه در اطراف دزفول از جمله این جنگلها هستند که گونه گوزن زرد ایرانی را در خود جای دادند. این منطقه از قدیم الایام زیستگاه گوزن زرد بوده که زیر نظر اداره محیط زیست دزفول و شوش قرار دارد. در منطقه حفاظت شده کرخه گونههایی از گوزنهای زرد وجود دارند که به دلیل تکثیر در دهه 40 به آلمان فرستاده شدند و با گونه اروپایی اختلاط پیدا کردند و هم اکنون این گونهها با اختلاطی جزیی در زیرگونه در منطقه کرخه محافظت میشوند ولی گوزن زرد ایرانی نوع منحصر به فردی است که در منطقه حفاظت شده دز قرار دارد.
اطلاعات بیشترغرب استان خوزستان در انتهای رود کرخه در منطقه مرزی دشت آزادگان
هور العظیم یا تالاب بزرگ هویزه (هور الهویزه)، بزرگترین هور (تالاب)های استان خوزستان و یکی از بزرگترین تالابهای داخلی ایران است که در غرب استان خوزستان در انتهای رود کرخه در منطقه مرزی دشت آزادگان قرار دارد. این تالاب از آبهای مازاد رودهای کرخه، دویرچ و اروندرود تشکیل شده است. مساحت این تالاب که توسط اداره کل محیط زیست خوزستان مشخص شده حدود 118 هزار هکتار است که حدود یک سوم آن در ایران و مابقی آن در کشور عراق است. عمق این تالاب در سواحل کم ولی به تدریج در وسط آن به چند متر میرسد. سراسر هور پوشیده از گیاهان کفزی مانند نِی، جگن (چولان)، لوئی، بردی، تیره تیزک است که هر قدر به داخل آن پیش میرویم، ارتفاع آنها بیشتر شده به طوری که دید را محدود میسازند. در هور گونههایی از گیاهان شناور مانند نیلوفر آبی نیز دیده میشود که ریشه در آب دارند و به صورت شناور در سطح یا بخشی از آب زندگی میکنند. در ساحل هور گیاهانی چون کاگله، کاهوی وحشی، سورمه صحرایی و … میرویند.
اطلاعات بیشترشمال غربی دزفول و پشت دو کوه شاداب و تنگوان
دریاچه شهیون یا دریاچه سد دز در موقعیت جغرافیایی N323800 E482746 در استان خوزستان واقع است. این دریاچه یکی از زیباترین دریاچههای ایران در شمال غربی دزفول و پشت دو کوه شاداب و تنگوان شکل گرفته و چهره زیبایی به منطقه شهیون بخشیده است. این دریاچه زمینه مساعدی جهت انجام ورزشهای آبی از جمله قایقرانی، اسکی و شنا و … به وجود آورده است. وجود چند جزیره کوچک و بزرگ که روی آنها انبوهی از درختان کُنار و بادام کوهی به چشم میخورد، جلوه خاصی به دریاچه داده است به گونهای که جزیره بزرگ وسط دریاچه با مساحتی بالغ بر 60 هزار مترمربع، چشمانداز زیبایی را به وجود آورده است. بر روی این جزیره درختان کنار، بادام کوهی، کلخنگ و بید و همچنین جانوران کوچکی همچون روباه و خرگوش در کنار پرندگان زیبایی مانند تیهو و کبک و پرندگان دریایی، حیات وحش بینظیری را به وجود آورده است. این جزیره به دلیل موقعیت جغرافیایی خوب و مسطح بودن زمین آن، شرایط مناسبی را جهت احداث مراکز تفریحی و اقامتی و جذب گردشگران به منطقه فراهم آورده است. در این دریاچه انواع آبزیان پرورش داده میشوند به همین دلیل در فصولی از سال محل مناسبی برای صید ماهی میباشد.
اطلاعات بیشتر