کد پیگیری خود را وارد نمایید

کد وارد شده معتبر نمی باشد

ورود / ثبت نام
language
013-44508681

باغ و عمارت معصومیه

3 کیلومتری غرب بیرجند

باغ و عمارت معصومیه در ۳ کیلومتری غرب بیرجند، استان خراسان جنوبی واقع شده است. این عمارت در دوره پهلوی ساخته شده است و از ویژگیهای این عمارت می توان به معماری منحصر به فرد آن اشاره کرد که به نحوی طراحی شده که بازتاب نمای اصلی آن در آب استخر مقابل آن تداعی می شود. این عمارت علاوه بر باغ اصلی، ۲ باغ دیگر نیز دارد. از نکات قابل توجه این عمارت وسایل قدیمی شهر بیرجند می باشد که می توان این عمارت را به موزه ای برای عموم تبدیل کرد.

اطلاعات بیشتر

پارک جنگلی

بیرجند،بلوار صنعت و معدن

اطلاعات بیشتر

باغ مود

بیرجند،روستای مود

باغ و قلعه مود در روستای مود، در چهل کیلومتری شرق بیرجند قرار دارد. این بنا با مساحت ۶۰۲۷۰ متر مربع دارای یک حصار و بیست برج مدور است که با فاصله های مشخصی در حصار باغ قرار دارند. علاوه بر برج ها، یک خندق به عرض تقریبا ده متر در دور تا دور حصار حفر شده و دفاع از قلعه را آسان تر می نموده است. ورودی اصلی باغ در میانه ضلع شمالی آن قرار دارد و در دو طرف ورودی، دو برج و دو اتاق کوچک جهت سکونت نگهبانان دیده می شود. در داخل قلعه بقایایی از یک بنای قدیمی – عمارتی تشریفاتی – شامل چند ایوان، بقایای یک هشتی، راهروها و اتاق ها بر جای مانده است. در مرکز این باغ عمارتی قرار دارد که ویژگی های معماری آن متعلق به معماری اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی است. این بنا بر روی سکویی به ارتفاع حدود یک متر از سطح زمین های اطراف ساخته شده. ورودی بنا دارای یک ایوان با دو ستون قطور چهار ضلعی است. پس از ایوان، یک تالار وسیع دیده می شود. در سه طرف تالار، ورودی هایی قرار دارد. در سمت شرق و غرب تالار، دو اتاق و در ضلع جنوب آن تالار دیگری درست به اندازه تالار اول قرار دارد. در طرف شرق و غرب تالار دوم نیز دو اتاق دیده می شود. نقشه این بنا به گونه ای طراحی شده که با تعبیه درهای متعدد دستیابی به فضاهای گوناگون به راحتی صورت می گیرد.

اطلاعات بیشتر

موزه مشاهیر

بیرجند بافت تاریخی،خیابان شهید منتظری،جنب مسجد خضر

در این موزه مجموعه ای از نامه ها، اسناد و نسخ خطی، تألیفات، نشانهای ملی، علمی و ادبی، لوح ها، عکس و لوازم شخصی بزرگان علمی و فرهنگی این خطه از ایران زمین جمع آوری شدن. از نمونه های جالب توجه در این موزه، اوراقی از نگاره های مینیاتورهایی ست که بر اساس دیوان خاوران نامه در شرح دلاوری های حضرت علی (ع) توسط فرهاد نقاش در قرن نهم مصور شده. هدف از ایجاد این موزه یادکردن از چهره های ماندگار و اندیشمندانی ست که تمامی عمرشان رو صرف تحقیق و پژوهش برای تمام عصرها و نسل ها نمودند.

اطلاعات بیشتر

بند دره

بیرجند،5 کیلومتری انتهای خیابان مدرس

«بند دره» یه سد تاریخی در اطراف بیرجنده که قدمتش به اواخر دوره زندیه و اوایل قاجاریه می‌رسه و از مهم‌ترین گنجینه‌های آب خراسان جنوبی حساب می‌شه و از اصلی‌ترین تفرج گاه‌های بیرجنده.

اطلاعات بیشتر

آبشار چهارده

بیرجند،ارتفاعات باقران،روستای 14

یکی از جاذبه‌های تفریحی و گردشگری روستای چهارده در استان بیرجنده. دلیل نام‌گذاری این روستا به چهارده اینه که ۱۴ آبشار در اطراف این روستا وجود دارن. مردم این روستا خیلی مهربونن و تقریبا همشون کار سبد بافی رو انجام می‌دن.

اطلاعات بیشتر

بند عمر شاه ( بند امیر شاه )

بیرجند بخش مرکزی،2 کیلومتری جنوب غربی بیرجند

این بند مربوط به دوره قاجاره که برای ذخیره آب و مهار سیلاب ساخته شده و از آثار ملی ایرانه. بند عمر شاه مثل بند دره، علاوه بر اهمیت تاریخی، از لحاظ گردشگری و تفرج‌گاهی نیز حائز اهمیته. از این بند به عنوان یک منطقه‌ی سرسبز استفاده می‌شه و یکی از مناظر دیدنی و از جاذبه‌های گردشگری شهر بیرجنده.

اطلاعات بیشتر

بنای تاریخی خواجه خضر

بنای تاریخی خواجه خضر یکی از آثار تاریخی ارزشمند استان خراسان جنوبی و شهرستان بیرجنده. این بنای تاریخی به لحاظ استقرار مکانی، در خیابان منتظری ، کوچه پست قدیم مقابل حسینیه و مدرسه شوکتیه قرار داره. به دلیل این که در زمان ساخت این بنا اطراف آن آرامگاه بوده ارزش فراوانی جهت ادای نماز میت و مراسم تدفین برای اهالی، در بافت شهری داشته. آنچه درباره پیشینه این بنا می شه گفت، اینه که بنای مزبور، دو بانی به نام های خواجوی و منصف داشته و زمان ساخت آن به دوره قاجاریه بر می گرده .در مجموع شیوه طراحی بنا به صورت تک ایوانیه و با نمای آجری که به شکل خفته راسته چیده شده. دیوارهای بنا تماماً از خشت خام با رویه کار خشت پخته هستند . از عوامل تزئین شده بنا می شه به هشتی ورودی با فضای گنبدی اش، طاق نماهای قرینه در دو طرف، پاکار قوس پیش طاقایوان بصورت مقرنسکاری، گنبد ایوان که در زیر آن از تزئینات رسمی بندی استفاده شده، طاق نماهای تزئینی بکار رفته در دو جبهه صحن بنا، شکل و فرم خاص هشتی های طبقه اول اشاره کرد. این بنا، نوعی مسجد آرامگاه محسوب می شه و نمونه آن در استان خراسان بصورت محدوده و نشانگر آداب و رسوم تدفین در آن زمانه .

اطلاعات بیشتر