کد پیگیری خود را وارد نمایید

کد وارد شده معتبر نمی باشد

ورود / ثبت نام
language
013-44508681

بوستان شغاب

بوشهر،خیتبان بهمنی،جاده ساحلی بوشهر

بوستان شغاب بوشهر از جمله بوستان های زیبا و تاریخی بندر بوشهر است که در خیابان بهمنی، خیابان ساحلی روبه‌روی بیمارستان نیروی هوایی بوشهر واقع شده است پارک شغاب بوشهر در زیر خاک خود آثار مربوط به دوره ایلامیان را دارد. در حال حاضر از این محوطه تاریخی به عنوان بوستان استفاده می‌شود. قرار گیری پارک شغاب بوشهر در کنار ساحل خلیج فارس چشم اندازی بی نظیر و زیبا بدان بخشیده است و از سویی به دلیل وجود امکانات تقریبا مناسبی که در این پارک برای گردشگرانی که به بوشهر سفر می کنند تدارک دیده شده است پارک شغاب می تواند برای مسافران نوروزی در تعطیلات نوروزی و یا سایر گردشگران در سایر فصول سال، محوطه ای زیبا برای برپایی کمپ های آنان باشد تا علاوه بر امنیت از طبیعت و هوای لذت بخش پارک شغاب بوشهر نهایت استفاده را ببرند. البته گفتی است بوستان های ساحلی دیگری در همین مسیر یعنی در کناره های جاده ساحلی بوشهر واقع شده است که در صورت تراکم جمعیت گردشگران می توانید به سراغ آن پارک های ساحلی بوشهر هم بروید همچون بوستان قوام بوشهر، بوستان صدف بوشهر، بوستان ساحلی بوشهر، بوستان مرجان بوشهر، بوستان صدف بوشهر، پارک دانشجو یا ساحل آب شیرین کن…

اطلاعات بیشتر

موزه دریانوردی و عمارت کلاه فرنگی

بوشهر،محله بهمنی،جاده سبز آباد

موزه دریانوردی خلیج فارس در بوشهر شامل ساختمان کنسولگری و عمارت کلاه فرنگی است که در آن غرفه‌های مختلف ادوات و تجهیزات نظامی و نیروی دریایی به نمایش درآمده است. موزه دریا و دریانوردی خلیج فارس، یکی از موزه‌های استان بوشهر است. این موزه در سال ۱۳۸۷ تاسیس گردید. عمارت کلاه فرنگی در سال 1858 میلادی به عنوان مقر تابستانی نمایندگی انگلیس در منطقه سبز آباد بوشهر تاسیس و بعدها به مقر دائمی سرکنسولگری انگلستان در این شهرستان تبدیل شد. از این عمارت تا سال 1945 میلادی به عنوان عمارت سرکنسولگری انگلیس در بوشهر استفاده می شد که بعد از انتقال دفتر نمایندگی سیاسی انگلیس به بحرین، این عمارت به دولت ایران تحویل شد. عمارت کلاه فرنگی بوشهر مربوط به دوره قاجار است و در بوشهر، پایگاه دریایی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۲۲۱۸۰ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این موزه در که درمنطقهٔ سبزآباد بندر بوشهر قراردارد در محوطه موزه 40 قطعه ادوات سطحی و زیرسطحی جنگی دریایی متعلق به دوره‌های مختلف تاریخی از جمله قاجار و کشتی پرسپولیس نگهداری می‌شود. کشتی 110 ساله پرسپولیس که هدیه آلمان‌ها به ناصرالدین شاه است و به عنوان نخستین ناو جنگی ایران شناخته می‌شود، به موزه دریا و دریانوردی خلیج فارس منتقل شده است. این موزه با مساحت هشت هکتار از حیث واقع بودن عمارت کنسولگری و کلاه فرنگی و نمایش شناورهای دریایی از جمله کشتی پرسپولیس و دیگر ادوات دریانوردی و نظامی و نیز دارا بودن مناظر طبیعی و چشم نواز، لحظات مفرح و زیبایی را برای بازدیدکنندگان فراهم می کند. در بنای تاریخی عمارت کلاه فرنگی در ویترین های مختلف ادوات و تجهیزات نظامی و نیروی دریایی از قبیل قطب نماها، دوربین های دریایی و دید در شب، تجهیزات بی سیم، ظروف سربازان و کارمندان نیروی دریایی و کشتی‌ها، نقشه‌های مختلف، اسناد و مدارک مختلف همچون عملیات‌های نیروی دریایی از جمله عملیات مروارید، همچنین زندگینامه شهیدان نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس نگه‌داری می‌شود. ماکت‌های لنج، تجهیزات پزشکی و بهداشتی کشتی‌های نظامی، تابلو آموزش گره‌های دریایی، نقشه‌های تاریخی، ماشین‌های تایپ لاتین و فارسی قدیم مورد استفاده در کشتی، انواع سنگ‌ها، صدف‌ها و موجودات دریایی نیز در این موزه نگه‌داری می‌شود. در محوطه بیرونی عمارت کلاه فرنگی نیز انواع قایق های جنگی و نظامی، زیردریایی‌ها، شناوهای مجهز به تجهیزات نظامی که در دوران دفاع مقدس به دست مهندسان ایرانی طراحی و ساخته شده و کشتی پرسپولیس به نمایش گذاشته شده است. موزه دریا و دریانوردی بوشهر هم اکنون به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری این استان مطرح است. این امکان برای بازدیدکنندگان فراهم شده تا در اتاقی ویژه، بتوانند فیلم از آب بیرون آمدن کشتی پرسپولیس در دو ماه را تماشا کنند.

اطلاعات بیشتر

امامزاده زین الشهدا

کیلومتر۳ جاده اهرم-خائیز

امامزاده زین الشهدا که در ابتدای راه کوهستانی اهرم-خائیز قرار گرفته همواره زائران بی شماری را به خود میبیند.این امامزاده در بین مردم اهرم و روستاهای همجوار از قداست خاصی برخوردار است . اين امامزاده از مناطق مهم گردشگري سياحتي و زيارتي است.امامزاده زين الشهدا در سه کيلومتري شهر اهرم و در مسير جاده اهرم به خاييز از مناطق مهم گردشگري سياحتي و زيارتي همه ساله ميزبان عاشقان و محبان اهل بيت وساير اقشار مختلف مهم در ايام سال است. امامزاده سيد زين الشهدا از نوادگان امام سجاد (ع) است

اطلاعات بیشتر

کاخ هخامنشی چرخاب

کاخ هخامنشی چرخاب برازجان، در 15 کیلومتری شهر بندری بوشهر

در شهرستان برازجان آثار و بقایای 3 کاخ هخامنشی به نام‌های کاخ چرخاب، کاخ سنگ سیاه (که در بین اهالی به کاخ نظرآقا مشهور است) و کاخ بردک سیاه وجود دارد. محوطه‌های باستانی محل واقع شدن این سه کاخ هم از لحاظ تاریخی دارای ارزش‌های بالایی است و هم بناهای موجود در آنها آثاری ویژه در هنر معماری ایرانیان محسوب می‌شوند. براساس شواهد و اسناد به دست آمده معماری داخلی این 3 کاخ وام گرفته از کاخ بزرگ آپادانا در شوش پایتخت اصلی هخامنشی بوده است. کاخ چرخاب از کاخ‌های زمستانی کوروش هخامنشی بوده و تنها و یا حداقل اصلی‌ترین سند معماری است که ثابت می‌کند خلیج فارس از دوران باستان متعلق به ایرانیان است. همچنین در این محوطه باستانی یک لوح تاریخی به خط پارسی باستان در رابطه با کنترل هخامنشیان بر خلیج فارس کشف شده که بهترین سند در این باره است. این بنا که از لحاظ ارزش‌های باستانشناسی همسطح با تخت جمشید و پاسارگاد است در نزدیکی برازجان در استان بوشهر و به فاصله 20 کیلومتری از دریای خلیج فارس بدون محافظت و هیچگونه نگهداری رها شده است این محوطه باستانی و بی نظیر هم از لحاظ تاریخی واجد ارزش‌های بالایی است و هم یک بنای فوق‌العاده در هنر معماری ایرانیان است. کاخ چرخاب جزو کاخ‌های زمستانی امپراتوری بزرگ هخامنشی محسوب می‌شده است.

اطلاعات بیشتر

کاخ سنگ سیاه

110 کیلومتری جنوب باختری کازرون، بر سر راه آسفالت شیراز به بوشهر، در شهرستان دشتستان به مرکزیت برازجان قرار دارد.

این کاخ که در حاشیه رودخانه است بزرگی و عظمت کاخ شوش را داشت آما به دلایل نامعلومی نیمه تمام ماند. پس از آن معماران هخامنشی تصمیم می‌گیرند در فاصله 30 کیلومتری آن کاخ کوچکتر و زیبای بردک سیاه را بسازند. این کاخ دربرگیرنده یک تالار گسترده میانی و چهار ایوان در چهار سوی آن است. ظاهر کاخ سنگ سیاه از لحاظ سبک هنر معماری و ترکیب رنگ‌های سیاه و سفید و مشخصات ظاهری آن نشان می‌دهد که این کاخ بعد از کاخ برازجان ساخته شده‌است. کاخ سنگ سیاه دارای تالاری مرکب از ۱۰ ستون است، در دو ردیف پنج تایی که به سبک و پلان و نقشه‌های هخامنشی ساخته شده و مخصوصا قابل انطباق با پاسارگاد و برازجان است. اشیای مختلفی تا کنون از این کاخ کشف شده است که می‌توان به نقش برجسته داریوش اول، دسته خنجرزنان هخامنشی، یک کتیبه خط میخی و چندین قطعه ظروف طلا اشاره کرد. کاخ سنگ‌سیاه در سال 1380 توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شماره 4043 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

اطلاعات بیشتر

کاخ سیاه بردک

12 کیلومتری شهر برازجان ( روستای درودگاه )

در شهرستان برازجان آثار و بقایای 3 کاخ هخامنشی به نام‌های کاخ چرخاب، کاخ سنگ سیاه (که در بین اهالی به کاخ نظرآقا شهرت دارد) و کاخ بردک سیاه وجود دارد. کاخ بردک سیاه، بعد از کاخ چرخاب بنا شده و فاقد ظرافت‌ها و ترکیب خاص رنگ‌های سیاه و سفید کاخ‌های برازجان و پاسارگاد است. در ساخت کاخ بردک سیاه از دو نوع سنگ سیاه و روشن استفاده شده و جنس و رنگ سنگ‌های استفاده شده در ساخت این کاخ در نوع خود منحصر به فرد است. گروهی کاوشگر در اوایل دهه 80 در یکی از آخرین مراحل کاوش در این کاخ هخامنشی چهار قطعه سنگین طلا که وزن کل آنها به سه کیلو و 200 گرم می‌رسد کشف کردند. کاربرد دقیق سه قطعه از این طلاها مشخص نیست اما برخی بر این عقیده‌اند که ممکن است آنها روکش‌های زرین درهای چوبی تالار یا سنگ بنای کاخ باشند. همچنین در میان این قطعات طلا، قطعه‌ای وجود دارد که می‌تواند قسمت بالای یک جام زرین هخامنشی باشد که زیر لبه آن خطی ساده حک شده است. گفته می‌شود قطعات طلای هخامنشی کاخ بردک سیاه حالتی چین ‌خورده داشته و در کنار یکی از پایه ستون‌های تالار مرکزی این کاخ کشف شده‌اند. این قطعات منحصر به فرد طلا بعد از کشف به میراث فرهنگی و گردشگری بوشهر تحویل داده شد. کاخ بردک سیاه که به گفته کارشناسان کاخ زمستانی داریوش اول هخامنشی بوده است در نزدیکی خلیج فارس واقع شده و در سال 1354 در کاوش‌های باستان شناسانه گروهی از باستانشناسان کشور به سرپرستی احسان یغمایی از زیر خاک بیرون آورده شد.

اطلاعات بیشتر

رودخانه باغان

32 کیلومتری کنگان

رودخانه باغان از رودهای دائمی استان بوشهر است که از ریزابه‌های رود مند تشکیل شده و 65 کیلومتر طول دارد. رودخانه باغان با جریان کلی شمال غربی، از کوه‌های سمرکان همراه با رودهای بیخو و پردی در 32 کیلومتری کنگان به شهرستان جم وارد می‌شود و سپس به سوی دره جنوبی زیر کوه روان می‌شود (رودخانه باغان در این دره «سرچشمه» نامیده می‌شود). این رود با رسیدن به روستای باغان، به رود باغان تغییر نام می‌دهد و سرانجام در 49 کیلومتری شمال غربی کنگان، به رود مند می‌ریزد.

اطلاعات بیشتر